ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un câine din rasă Corgi după decesul Reginei Elisabeta a II-a. Preţul de vânzare al câinilor atinge noi recorduri

Cât a ajuns să coste un câine din rasă Corgi după decesul Reginei Elisabeta a II-a/ Pexels
Cât a ajuns să coste un câine din rasă Corgi după decesul Reginei Elisabeta a II-a/ Pexels

Câinii din rasa Corgi, rasă pe care a deținut-o Regina Elisabeta de-a lungul vieții sale, au devenit extrem de populari după moarte suveranei. Interesul online față de acești patrupezi a crescut cu 8.600%.

Corgii sunt câini de talie mică, fiind rasa adorată de Regina Elisabeta a II-a în timpul vieții sale. După moartea monarhului, această rasă a atins un preț record în Regatul Unit. Suverana a fost creat acreditată fiindcă a făcut ca rasa să fie una dintre cele mai populare din Marea Britanie.

Citește și: Cine va avea grijă de câinii Reginei Elisabeta a II-a. Suverana era foarte atașată de patrupezi

În timp ce corgii reginei, Muick și Sandy, se adaptează noii vieți alături de prințul Andrew, fiul cel mic al reginei Elisabeta a II-a, britanicii au căutat pe internet pui de corgi de vânzare pentru a avea și ei un animal de companie din această rasă. Potrivit noilor cifre, interesul pentru cumpărarea unui corgi a „explodat” în ultimele săptămâni, căutările fiind de 86 de ori mai mari decât volumul obișnuit după înmormântarea Reginei.

„Preţurile cerute de crescătorii de Corgi înregistraţi au atins astăzi un nou vârf”, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Pets4Homes, un site dedicat vânzării de animale de companie în Regatul Unit.

Preţul mediu „s-a dublat” în ultimele trei zile, potrivit aceleiaşi surse. „În cele mai recente anunţuri de mică publicitate, preţurile pentru anumiţi câini Corgi au depăşit pentru prima dată pragul de 2.500 de lire sterline (2.780 de euro).”, transmite sursa.

Citește și: Câinii pot fi vindecați de anxietatea de separare. Această femeie și-a tratat animalul de companie în doar șase săptămâni

Cota de simpatie a câinilor Corgi a crescut apoi şi datorită serialului „The Crown”, care prezintă viaţa reginei Elisabeta a II-a de-a lungul deceniilor. Între difuzarea primului sezon al serialului în 2017 şi anul 2020, înscrierile de pui din rasa Corgi Pembroke au crescut de aproape două ori, potrivit Kennel Club.

Te-ar putea interesa și