Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a, sub supraveghere medicală în Scoția. Medicii sunt îngrijorați pentru sănătatea ei

Regina Elisabeta a II-a, sub supraveghere medicală în Scoția/ Instagram
Regina Elisabeta a II-a, sub supraveghere medicală în Scoția/ Instagram

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 96 de ani, se află sub supraveghere medicală la reședința din Balmoral, Scoția, potrivit BBC.

Majestatea Sa se află sub supraveghere medicală după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei, transmite Palatul Buckingham.

Comunicatul oficial transmis de Palatul Buckingham

„În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală”, se arată într-un comunicat oficial transmis de Palatul Buckingham.

Membrii apropiați ai familiei au fost informați, adaugă sursa citată.

Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall au călătorit în Balmoral, potrivit Clarence House.

Prințesa Anne se afla deja în Scoția, iar un purtător de cuvânt a confirmat că se află la Balmoral cu familia sa.

Rugăciunile mele și rugăciunile oamenilor din Biserica Angliei și din întreaga națiune sunt alături astăzi de Majestatea Sa Regina. Fie ca prezența lui Dumnezeu să întărească și să mângâie Majestatea Sa, familia ei și pe cei care au grijă de ea la Balmoral.

Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury

Ducesa de Cornwall era programată să deschidă vineri un nou centru de vizitatori pentru Great Tapestry of Scotland în Galashiels, în Scottish Borders.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt regal a spus că atât ea, cât și prințul de Wales au călătorit la Balmoral și că „cel mai probabil” logodna va fi anulată.

Toți copiii Reginei sunt în drum spre Balmoral. Contele și Contesa de Wessex zboară și ei spre Balmoral, conform The Telegraph. Asta înseamnă că toți copiii Reginei sunt în drum spre Scoția.

David Cameron „profund îngrijorat” de „acest moment îngrijorător”. Fostul premier conservator David Cameron s-a declarat „profund îngrijorat” de știrile despre sănătatea Reginei.

„Profund îngrijorat de știrile din această după-amiază de la Palatul Buckingham. Îmi trimit gândurile și rugăciunile mele sincere Majestății Sale Regina și Familiei Regale în acest moment îngrijorător.”

David Cameron pe Twitter

Ducesa de Cambridge stă acasă în Windsor, deoarece este prima săptămână de școală a copiilor. Miercuri, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis au început școală.

Ducele și ducesa de Sussex în drum spre Scoția. Prințul Harry și Meghan vor călători la Balmoral, a confirmat purtătorul de cuvânt al lor. BBC schimbă programul de transmisie obișnuit până la ora 18:00

O aeronavă despre care se crede că transportă un membru al familiei regale a aterizat pe aeroportul Aberdeen. / BBC

Regina a spus că este cea mai fericită când stă la Balmoral
Balmoral a fost de mult timp unul dintre locurile preferate ale Reginei și se spune că nu va fi niciodată mai fericită decât atunci când stă acolo.

Ea călătorește la moșia din Aberdeenshire în fiecare vară, cu membrii familiei, invitați să petreacă timp cu ea. Castelul Balmoral i-a fost transmis din generație în generație de membri familiei regale, după ce a fost cumpărat pentru Regina Victoria de Prințul Albert în 1852. Şederea anuală tradiţională a Reginei la proprietatea principală – după o pauză la Craigowan Lodge – este de obicei în august, septembrie şi octombrie.

Anul acesta, ea a călătorit la Balmoral pe 21 iulie și a rămas la moșie pentru a numi acolo un nou prim-ministru pentru prima dată în timpul domniei sale.

Monarhul în vârstă de 96 de ani, care s-a confruntat cu probleme de mobilitate, ține în mod tradițional audiențe cu premierii care ies și vin la Palatul Buckingham, dar anul acesta a rămas în Scoția.

Cel mai frumos loc de pe planetă

Prințesa Eugenie, nepoata Reginei

Prințesa Eugenie, nepoata Reginei, a descris cândva Balmoralul drept cel mai frumos loc de pe planetă.

„Plimbări, picnicuri, câini – o mulțime de câini, există întotdeauna câini – și oameni care intră și ies tot timpul”, a spus ea. „Este o bază minunată pentru bunica și bunicul, pentru ca noi să venim să-i vedem acolo sus; unde ai doar loc să respiri și să alergi.”

Photo: DANIEL LEAL/AFP

„Mă rog pentru sănătatea reginei”

David Lammy MP

David Lammy MP a scris: „Incredibil de îngrijorat să aud rapoarte de la Palatul Buckingham. Mă rog pentru sănătatea Reginei împreună cu restul țării și milioane de oameni din întreaga lume. Îi doresc o recuperare completă și rapidă.”

Greg Clark a spus: „Toți cei din Parlament în această după-amiază suntem uniți în profundă preocupare pentru sănătatea Majestății Sale Regina. Știu că Majestatea Sa este în gândurile și rugăciunile alegătorilor mei din Kent”.

O după-amiază de reflecție sobră și anxietate
pentru gospodăriile din Țara Galilor”.

Mark Drakeford, Primul ministru al Țării Galilor

La o conferință de presă susținută la Cardiff, ca răspuns la anunțul planului energetic al primului ministru, Drakeford a spus: „Ar trebui să încep prin a reflecta doar la știrile publicate prin Palatul Buckingham mai devreme astăzi – o după-amiază de reflecție sobră și anxietate pentru gospodăriile din Țara Galilor. Desigur, vom dori toată simpatia și înțelegerea membrilor familiei regale care se adună la Balmoral”.

Omul responsabil de îngrijirea sănătății reginei este profesorul Sir Huw Thomas.

Sir Huw a fost numit cavaler anul trecut după ce a fost investit cu însemnele unui Cavaler Comandant al Ordinului Regal Victorian. Este, de asemenea, profesor de genetică gastrointestinală la departamentul de chirurgie și cancer al Imperial College London. Vorbind la Imperial pe vremea când a devenit cavaler, el a spus: „Au fost câțiva ani ocupați în acest rol, așa că sunt foarte recunoscător că am fost premiat pentru serviciul meu până în prezent”.

El a făcut parte din echipa care a avut grijă de ducesa de Cambridge când a născut-o pe fiica Charlotte în 2015 și pe fiul cel mai mic Louis în 2018 la Spitalul St Mary, Paddington, alături de Guy Thorpe-Beeston, chirurg ginecolog la casa regală și consultant.

Încep prin a exprima în numele băncilor preocuparea noastră pentru Majestatea Sa și asigurarea gândurilor și rugăciunilor noastre pentru ea și familia regală

Rev. Paul Butler, Episcopul de Durham

Episcopul de Durham: „Gânduri și rugăciuni pentru ea și familia regală”. Vorbind în Camera Lorzilor în timpul unei dezbateri pe tema educației, episcopul de Durham, Rev. Paul Butler, și-a exprimat îngrijorarea pentru sănătatea Reginei.

BBC raportează că un zbor care transportă șapte membri ai familiei regale este pe cale să aterizeze la Aberdeen.

Avionul care a aterizat pe aeroportul Aberdeen transportă pe: Duce de Cambridge, Ducele de York, Contele de Wessex și Contesă de Wessex

  • Harry și Meghan „în tranzit către Balmoral”. Ducele și ducesa de Sussex călătoresc la Balmoral „separat, dar în același timp” cu familia regală, relatează Telegraph.
  • Liz Truss nu are de gând să călătorească în Scoția, spune Downing Street. Nu există planuri ca prim-ministrul să călătorească în Scoția joi sau vineri, a spus Downing Street. Purtătorul de cuvânt oficial al primului ministru a mai spus că nu poate oferi nicio actualizare cu privire la sănătatea Reginei sau dacă Liz Truss a luat legătura cu Palatul.

Prim-ministrul lucrează din Downing Street în această după-amiază într-o serie de întâlniri”, a spus el. „Așa cum este standard, cu siguranță nu aș intra în niciun contact între prim-ministru și Palat”. Întrebat dacă există planuri ca premierul să călătorească în Scoția joi sau vineri, el a răspuns: „Nu”.

  • Ducesa de Sussex nu călătorește la Balmoral cu Ducele de Sussex, Harry făcând călătoria singur, au spus surse. Se înțelege că Meghan va rămâne la Londra, dar nu va participa la premiile WellChild. Ducesa s-ar putea alătura lui Harry în Scoția la o dată ulterioară, a spus sursa, în urma schimbării planului.

„Îi doresc Reginei o recuperare completă și rapidă”

Suella Braverman, Ministrul de Interne
  • Ministrul de Interne Suella Braverman a postat pe Twitter despre Regina. Ea a spus: „În numele alegătorilor mei din Fareham, împărtășesc aceste preocupări și îi doresc Majestății Sale Reginei o recuperare completă și rapidă”.
  • Biroul ducelui și ducesei de Sussex au emis o clarificare, după ce anterior a declarat că cuplul a călătorit împreună în Scoția. O sursă a clarificat că ducesa nu „călătorește astăzi”.

Reacția Irlandei de Nord la știrile „foarte îngrijorătoare” despre Regină

„Gândurile și rugăciunile mele și ale DUP sunt alături de Majestatea Sa și familia ei în acest moment”

a spus liderul DUP Sir Jeffrey Donaldson. 

Oamenii din comunitățile noastre sunt, în mod înțeles, îngrijorați de rapoartele privind sănătatea Reginei Elisabeta de astăzi”, a spus Colum Eastwood, liderul naționalist SDLP.

„Gândurile noastre sunt la regina, familia ei și oamenii din Irlanda de Nord, care au grijă de ea.”

Ducele de Cambridge ajunge la Balmoral

O flotă de mașini despre care se crede că îi transportă pe Ducele de Cambridge, Ducele de York și Contele și Contesa de Wessex a sosit la Balmoral.

Oamenii încep să depună flori la porțile Palatului Buckingham

Oamenii au început să depună flori la porțile Palatului Buckingham, pe măsură ce se răspândește vestea că Regina se află sub supraveghere medicală.

  • Sute de oameni se adună în ploaie în fața Palatului Buckingham 

Șefa UE, Ursula von der Leyen, a salutat-o ​​joi pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii drept un simbol al istoriei comune a Europei și a oferit „gânduri și rugăciuni” pentru monarh.

„Gândurile mele și rugăciunile mele sunt cu ea. Ea reprezintă întreaga istorie a Europei care este casa noastră comună, cu prietenii noștri britanici”

 Ursula von der Leyen

„Ea ne-a oferit tuturor în toți acești ani – întotdeauna – stabilitate, încredere. A dat dovadă de un curaj imens. Este o legendă în ochii mei”. a mai spus Președinta Comisiei Europene

Joe Biden informat despre sănătatea Reginei de către Liz Truss

Președintele SUA Joe Biden i-a spus joi premierului britanic Liz Truss că el și soția sa Jill se gândesc la regina Elisabeta pe fondul îngrijorării profunde cu privire la sănătatea ei, a spus Casa Albă.

Gândurile lui și ale primei doamne sunt în mod solid și direct cu regina astăzi și cu familia ei”, a spus Kirby.

Președintele a fost informat în această dimineață și va fi actualizat pe parcursul zilei cu privire la știrile din Regatul Unit”.

Anterior, palatul britanic a dezvăluit că medicii l-au plasat pe monarhul în vârstă de 96 de ani sub supraveghere medicală, potrivit BBC.

Regina a murit, a confirmat Palatul Buckinham

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani.

„Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. 

Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine.”

Palatul Buckingham

Știre în curs de actualizare…

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite