Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Fast-Food-ului. Plouă în gura fiecăruia dintre noi doar când auzim acest termen

Ziua Internațională a Fast-Food-ului/ Freepik
Ziua Internațională a Fast-Food-ului/ Freepik

Ziua Internațională a Fast-Food-ului. Ce să mai spun despre acest subiect? Plouă în gura fiecăruia dintre noi doar când auzim acest termen și când ne gândim la cât de nesănătoasă e această categorie de mâncare, dar foarte gustoasă. Pui prăjit, pizza, hot dogguri, snacksuri, rondele de ceapă, hamburgeri, vai de mine!

Mâncarea fast food este atât o plăcere nevinovată, cât și un blestem al oamenilor ocupați de a face de mâncare. Fiecare dintre noi consumăm felul de mâncare nesănătos în localul preferat. În mod tradițional, bogat și gras, acest tip de mâncare este ca o binecuvântare pentru papilele noastre gustative și se poate ajunge foarte ușor la o dependență. Sau, în anume cazuri, nu are un gust deosebit, dar este mult mai rapid, mai ușor și mai convenabil de consumat.

Citește și: Ziua Internațională a Sandwich-ului. Istoria celui mai rapid fel de mâncare

În timp ce, unii oameni iubesc brânza și baconul bogat în calorii și grăsimi, acoperiți de cartofii prăjiți sau un taco cu pui preparat rapid, ziua națională a mâncării fast food este o modalitate perfectă de a-ți satisface toate dorințele rapide și favorite.

Istoria Zile Internaționale a Fast-Food-ului

Această zi se sărbătorește în data de 15 noiembrie, a fiecărui an. Mulțumită popularității crescute a mașinilor după cel De-al Doilea Război Mondial, acest tip de mâncare a început să își găsească o nișă, pe care să se dezvolte. Fie că este vorba de o călătorie rapidă într-un anume oraș pentru un tratament deosebit sau pentru o oprire într-un oraș apropiat, o aventură, mâncarea rapidă și fierbinte a fost nevoie să umple acest gol și să se încadreze în această nișă.

White Castle și-a făcut apariția pentru prima dată pe scenă, în anul 1921, atunci când hamburgerii au fost oferiți pentru un sfert de căciulă, iar, mai apoi, prin anul 1950, mâncarea de acest tip s-a transformat într-o instituție americană. De atunci și până acum, iubirea pentru fast food a început să se împrăștie de-a lungul lumii, și se poate găsi oriunde, din centrul orașului Tokyo, Japonia până la New Delhi, India.

Citește și: Transformarea plasticului în mâncare, ultima invenție a savanților. Peste 90% din plasticul produs în ultimii 70 de ani nu a fost niciodată reciclat

În timp ce, lovitura hamburgerului a fost principalul tip de mâncare de acest gen, restaurantele de tip fast food se pot găsi în orice bucătărie etnică, pe care o are de oferit fiecare parte a lumii. De la Mexic și până la Thai, de la sandwich-urile submarine până la pui și napolitane, cu siguranță, există un restaurant pentru fiecare dintre dorințele fiecăruia.

Cum să sărbătorim Ziua Internațională a Fast-Food-ului

Cu privire la această zi națională, este foarte ușor să o petreci. Încearcă ideile noastre de petrecere a acestei zile și bucură-te de ea din plin. Cumpără niște mâncare de acest tip, ia niște mâncare și la locul tău de muncă, vizitează cele mai faimoase restaurante din această categorie, încearcă niște jocuri pregătite pentru această zi națională sau mai poți întreba și de meniul secret, ca ocazie a acestei zile.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite