Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo marți, 23 august 2022. Ploi și temperaturi caniculare și astăzi

Prognoză meteo marți, 23 august 2022/ Freepik
Prognoză meteo marți, 23 august 2022/ Freepik

Astăzi, 23 august 2022, vremea va aduce instabilitate atmosferică și precipitații în multe zone ale țării, însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului. Nu scăpam nici de temperaturile caniculare, mai ales în est și sud-est, unde disconfortul termic va fi accentuat.

Vremea 23 august 2022 în țară

Vor exista perioade cu înnorări temporar accentuate și se vor strânge cantități de apă mai însemnate la munte, în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile vor fi ridicate în est și sud-est. Cerul va fi variabil în aceste zone, dar vor exista și perioade cu înnorări temporar accentuate, precipitații și descărcări electrice.

Meteorologii au anunțat că se vor strânge pe arii restrânse cantități de apă mai însemnate de până la 25 – 35 l/mp. În Oltenia, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei se pot strânge și 60 – 70 m/mp și există condiții de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, mai ridicate în Bărăgan și Oltenia. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

Vremea 23 august 2022 în București

Vremea se menține instabilă în București, unde cerul va fi înnorat și sunt așteptate precipitații însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30 de grade, în timp ce minima va avea o valoare de 18 grade.

Vremea 23 august 2022 la munte și la mare

La munte, vremea rămâne instabilă și sunt condiții de precipitații, însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului. Meteorologii au anunțat că se vor strânge cantități de apă mai însemnate de până la 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse 60 l/mp.

Pe litoral, vremea începe să se încălzească, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil și apar câțiva nori în cea de-a doua parte a zilei. Meteorologii au anunțat că sunt slabe șansele de precipitații, iar vântul va sufla slab spre moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 28 și 31 de grade, în timp ce valoarea minimă se va încadra între 21 și 23 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite