Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo astăzi, 29 august 2022. Temperaturile continuă să fie ridicate pe tot parcursul zilei

Prognoză meteo astăzi, 29 august 2022/ Freepik
Prognoză meteo astăzi, 29 august 2022/ Freepik

Prognoză meteo astăzi, 29 august 2022. Temperaturile vor continua să fie ridicate, iar regiunile sudice și estice vor fi sub cod galben de caniculă, anunță ANM.

Prognoză meteo 29 august 2022 în toată țara

În ultima zi de luni din această vară valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice. În celelalte regiuni, valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere.

Potrivit ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special în a doua parte a zilei și la începutul nopții, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele de munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și pe arii mai restrânse în Oltenia și nordul Moldovei. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate (peste 20 – 35 l/mp) și vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre 10 grade.

Prognoză meteo 29 august 2022 în București

În Capitală valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade, iar cele minime de 16 – 19 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoză meteo 29 august 2022 la munte și la mare

La munte, atmosfera devine instabilă în masivele din vestul și nordul țării. Apar averse abundente și se face mai răcoare decât duminică. În rest, găsim vreme frumoasă și caldă.

Pe litoral, căldura va fi din nou foarte greu de suportat. Temperaturile ajung la 33 de grade. Nu prea zărim norii și aerul devine aproape irespirabil. Temperatura apei mării ajunge la 26 de grade, iar după-amiază se intensifică vântul.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite