Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Timpul te stresează și te-ai săturat să fii punctual? Astăzi este Ziua Întârzierilor, fă ce-ți place și nu mai sta cu ochii pe ceas

Ziua Întârzierilor/ Pexels
Ziua Întârzierilor/ Pexels

Te-ai săturat să ajungi la timp la programul de lucru? Să fii mereu primul la întâlnire și să-i aștepți minute bune pe toți ceilalți prieteni ai tăi care nu sunt punctuali? Sau poate ești chiar tu unul dintre cei care se lasă așteptat.

Pentru toate aceste nerespectări de termene, lipsă de punctualitate și, în general, pentru orice tip de întârziere, fie ea mică sau de durată, în Statele Unite a fost inventată Ziua Întârzierilor, care se sărbătorește astăzi, 5 septembrie. Este ziua care îți permite să nu respecți programul şi, cu atât mai mult cu cât în acest an ea pică într-o duminică, ai putea continua să dormi până târziu, deoarece azi ți se oferă o scuză.

Sărbătoarea își propune să promoveze părțile pozitive ale întârzierii. De exemplu, cei care se concentrează mai mult pe petrecerea timpului, cu prietenii ori familia, fără a sta cu ochii pe ceas, pur și simplu bucurându-se de moment fără constrângeri legate de timp și punctualitate, par mai puțin anxioși în general. „Majoritatea oamenilor cred că nu au timp să se oprească și să miroasă trandafirii. Această zi încearcă să atenueze acest factor”, spune Les Waas, Fondatorul Clubului Nehotărâților din America.

Citește și: Cere-ți scuze, astăzi este Ziua Internațională a Iertării. Iertarea – sentimentul cel mai vindecător dintre toate, cadoul pe care ni-l oferim nouă înșine

Cu siguranță poate fi greu pentru unii dintre noi să facem asta, deoarece suntem învățați să fim punctuali în orice moment. De asemenea, suntem instruiți să respectăm regulile și să respectăm termenele și programele. În stilurile de viață agitate și stresante de astăzi, presiunea de la serviciu, de pe stradă și chiar de acasă ne determină mai mereu să urmărim ceasul, aproape în fiecare moment al zilei.

Respectarea aceste zile ne îndeamnă să uităm un pic de timp. Și nu numai asta, ci și a-i ierta pe cei care nu pun mare preț pe punctualitate. Mai mult, priviți-i un pic mai atent pe despre care știți că întârzie mereu. Par ei stresați de întârzierea lor? Sau au tendința să ridice din umeri spre supărarea ta suplimentară? Încercați să înțelegeți abordarea lor „superficială” a timpului și poate chiar să vă inspirați în diferite atitudini viitoare.

Un alt obiectiv al acestei zile aruncă o privire asupra oportunităților ratate. Chiar este prea târziu pentru a trimite acea felicitare pentru ziua de naștere? Sau de a face o mulțime de lucruri despre care tu crezi că le-a trecut timpul pentru că le-ai amânat la nesfârșit? Nu, niciodată nu este prea târziu pentru a face ce-ți place

Citește și: Ne-a aruncat pandemia de coronavirus într-o buclă temporală? Retrăim aceleași momente, 7 dovezi de necontestat că 2021 este o repetare a lui 2020

Cum să sărbătorești Ziua Întârzierilor

Cât de des ai fost în drum spre o întâlnire și o scenă frumoasă s-a desfășurat în fața ta? Respectarea acestei zile te încurajează să te oprești și să observi, spre exemplu, răsăritul soarelui, forma splendidă a unor nori care brăzdează cerul sau chiar doar un lan de cereale care se legănă pe câmp, în bătaia vântului. Când ni se prezintă aceste oportunități, ar trebui să ne luăm timp pentru a ne bucura de ele.

Pentru doar o clipă, oprește-te și miroase trandafirii. Încetinește puțin, dacă ești la volan. Indiferent dacă întârzii câteva minute la prânz, amânarea va merita. Vizitează un prieten, joacă-te cu copiii tăi sau bucură-te de câteva minute minunate cu prietenii. Și întârzie la ceva din cauza asta!! Aceasta va fi ok. Și, la sfârșit, asigură-te că le spui și altora, pe rețelele de socializare, despre întârzierea ta.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite