Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ne-a aruncat pandemia de coronavirus într-o buclă temporală? Retrăim aceleași momente, 7 dovezi de necontestat că 2021 este o repetare a lui 2020

Pandemia de coronavirus ne-a aruncat într-o buclă temporală/ Pexels
Pandemia de coronavirus ne-a aruncat într-o buclă temporală/ Pexels

Aparent, se pare că s-au schimbat o mulțime de lucruri față de anul trecut, iar pandemia a intrat într-o nouă etapă, însă în esență lucrurile au rămas în mare parte la fel.

Sigur, vara trecută nu aveam vaccin şi nu exista permis de sănătate, însă la o privire mai atentă putem observa că lucrurile nu sunt însă chiar atât de diferite. Ba mai mult, putem constata cu mirare că vara 2021 seamănă foarte mult cu vara lui 2020. Atât de mult încât să simțim că suntem blocați într-o buclă de timp ciudată. Vom putea ieși din ea? Suntem blocați în ea pentru totdeauna? La o primă vedere pare amuzant şi înfricoșător, deopotrivă.

Un vapor s-a transformat din nou în focar Covid, la Marsilia

Anul trecut, în luna iulie, un feribot Corsica Linea a devenit focar Covid după ce un grup de 19 marinari aflați la bord au fost depistați pozitiv. În mod curios, anul acesta situația s-a repetat. Un vapor Costa Cruises tocmai a acostat la Marsilia cu mai multe cazuri pozitive la bord (cel puțin 6 confirmate și cu siguranță încă câteva, după ce toată lumea este testată). Deja pe internet circulă gluma că amatorii de croaziere ar trebui să evite vara viitoare vapoarele care au escală în Marsilia.

Citește și: Covid-19 a adus planeta în fața unui nou lockdown. Scenariul imaginat în 2019 de Bill Gates pentru pandemie este respectat întocmai în 2020. Asemănări între „Evenimentul 201” și realitate

Totul era bine înainte de a pleca în vacanță, după ce ne-am întors totul s-a dat peste cap

Amintiți-vă vara anului 2020. Cu toții fericiți că am fost eliberați din lockdown am avut o vacanță destul de bună, fără prea multe constrângeri, până când ne-am dat seama în jurul lunii septembrie că un nou val se năpustea asupra noastră. Un an mai târziu, puțin mai devreme chiar, se întâmplă același lucru. Ne-am gândit că odată cu vaccinarea totul va fi bine. Am traversat cele patru colțuri ale Europei și acum admirăm izbucnirea variantei de Delta în jurul nostru. E o chestiune de timp până explozia va fi şi în România.

California este devastată de incendii

În urmă cu un an, California se confrunta deja cu ceea ce se numea „unul dintre cele mai grave incendii din istoria sa”, iar imaginile erau la fel de uimitoare şi tragice. Am fi putut spera că cel mai mare stat american va fi cruțat anul acesta, dar nu, chiar este și mai rău. Incendiul care devastează California în 2021 este deja considerat al doilea cel mai mare incendiu din istoria sa. Dixie Fire, așa cum este numit, a mistuit până acum o jumătate de milion de acri de teren.

Messi care vrea să părăsească Barça

Ei bine, da, există o ușoară diferență între 2020 și 2021. În 2020, Messi a spus că va pleca de la Barcelona, dar nu s-a întâmplat asta. În 2021, Messi a spus că renunță la gruparea catalană și chiar a renunțat. Starul argentinian, care a jucat timp de 17 sezoane pe Camp Nou, a semnat cu PSG și a fost deja prezentat pe Parc des Princes de vicecampioana Franței. Fotbalistul de 34 de ani nu a acceptat numărul 10 de la Neymar și va evolua cu 30 pe spate.

Citește și: Câți angajați au lucrat de acasă în pandemie? România şi Bulgaria sunt codaşele Europei la telemuncă

Următorul James Bond încă nu a fost lansat pe piață

Din cauza pandemiei, “No Time To Die”, următorul film cu James Bond, care urma să fie lansat în martie 2020, a fost amânat pentru octombrie 2020, apoi pentru aprilie 2021. Am putea înțelege cauza acestor amânări repetate. Un astfel de film, cu buget atât de mare, nu își permite să fie rulat în cinematografele goale. Dar, tot din cauza Covid-19, “No Time To Die” a fost amânat până în octombrie 2021. Nu ne-ar mira dacă al patrulea val l-ar trimite pe James Bond tocmai în 2022.

„Anti” sunt întotdeauna la fel

În 2020, protestatarii anti-măști și-au făcut furia auzită: NICIODATĂ nu ar putea fi forțați să poarte o mască, invocând motive legate de libertate, sănătate sau risc de dictatură. În 2021, este exact același tip de furie, cu excepția faptului că trebuie doar să înlocuiți cuvântul „mască” cu „vaccin” sau „permis de sănătate”.

Şcoala reîncepe cu incertitudini şi mari semne de întrebare

S-ar putea ca în 2021 confuzia să fie şi mai mare, iar hibridul “online vs. prezență în clase” să îi bulverseze şi mai mult pe părinți şi elevi. Acelaşi mix l-am avut şi în 2020, iar ministrul Educației nu exclude, totuși, ca scenariile de anul trecut – roșu, galben și verde – să intre din nou în vigoare, dacă valul patru va fi unul de amploare. Ar putea fi, însă, modificate criteriile sau pragurile care stabilesc dacă elevii vor face ore online sau vor sta în bănci, la școală.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite