ADVERTISEMENT

Youtube face schimbări la design și adaugă funcții noi. Lucrurile de care trebuie să ții cont

Youtube face schimbări la design și adaugă funcții noi/ Pixabay
Youtube face schimbări la design și adaugă funcții noi/ Pixabay

YouTube a lansat o serie de modificări de layout, care încearcă să îmbunătățească funcționalitatea serviciului şi experienţa utilizatorilor. Cel mai mare serviciu de video online lansează un mod ambiental cu eşantionare dinamică a culorilor în funcţie de nuanţele predominante din cadrul clipurilor video urmărite.

Paginile web ale clipurilor video şi cele ale playlist-urilor îşi vor schimba automat fundalul, preluând una dintre culorile clipurilor redate. Ideea aici este ca fundalul să distragă cât mai puţin atenţia de la video.Noul mod ambiental va fi folosit atunci când este activ dark mode.

Citește și: Schimbări majore la WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii

Acesta din urmă foloseşte acum o nuanţă şi mai închisă, tot pentru a nu distrage atenţia utilizatorului de la clipul video (şi reclame), relatează ziare.com.

Citește și: Știai că dacă îți ștergi emailurile poți contribui la salvarea Planetei? Află tot din materialul de mai jos

Cu aceeaşi ocazie, YouTube lansează o funcţie pinch-to-zoom pentru video. Aceasta va permite mărirea clipurilor video la fel cum pot fi mărite fotografiile pe telefon.În fine, tot acum este îmbunătățită derularea clipurilor video, care se va putea face mai precis. În acest scop, când utilizatorul derulează înainte sau înapoi, YouTube va afişa progresul cadru cu cadru.

Te-ar putea interesa și