Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

WhatsApp lansează o nouă funcţie de securizare a conversațiilor. Ce este Chat Lock și cum funcționează

WhatsApp lansează o nouă funcţie de securizare a conversațiilor/ Pexels
WhatsApp lansează o nouă funcţie de securizare a conversațiilor/ Pexels

WhatsApp anunță Chat Lock, o nouă funcționalitate prin care Meta încearcă să crească percepția de securitate a utilizatorilor, în special a celor care şi-au pierdut în ultimii ani încrederea în companie. Chat Lock protejează conversațiile sensibile într-un folder special, care poate fi securizat cu parolă sau biometric.

Această funcție costă, în primul rând, într-un folder în care pot fi mutate conversațiile sensibile. Accesul la acesta poate fi securizat cu o parolă sau cu mijloacele de autentificare biometrice disponibile, precum scanarea amprentei sau recunoașterea facială.

Citește și: Cea mai așteptată funcție lansată de WhatsApp. Utilizatorii vor putea modifica mesajele după ce le-au trimis

Mai mult, notificările pentru conversațiile securizate cu Chat Lock nu vor afişa numele expeditorului şi nici conținutul mesajelor respective, pentru a nu putea fi văzute de alte persoane, relatează News.ro.

Noua facilitate se adaugă celorlalte opţiuni de securitate pe care WhatsApp le oferă deja. Conversațiile realizate cu aplicația deţinută de Meta folosesc unul dintre cei mai puternici algoritmi de criptare E2E.

În plus, accesul general la WhatsApp poate fi şi el protejat biometric. Din acest punct de vedere, Chat Lock adaugă un strat suplimentar de securitate, pentru cei cu adevărat preocupați de protejarea intimității.

Citește și: Schimbări majore la WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii

WhatsApp promite că vor urma o serie îmbunătățiri pentru Chat Lock, printre care se vor număra posibilitatea blocării celorlalte dispozitive conectate la acelaşi cont şi cea a creării unei parole diferite de cea prin care este restricţionat accesul general la aplicație.

Funcționalitatea Chat Lock va fi implementată treptat în următoarele săptămâni, astfel că nu toți utilizatorii au acces imediat la aceasta.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite