Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cinci moduri prin care poți scăpa de dependența de telefon

Cinci moduri prin care poți scăpa de dependența de telefon/ Freepik
Cinci moduri prin care poți scăpa de dependența de telefon/ Freepik

În era în care trăim, telefonul ne ocupă cel mai mult timp. Uităm de persoanele dragi nouă, de ceea ce contează cu adevărat, de actul comunicării, de iubirea pe care ar trebui să le-o oferim patrupezilor noștri, uităm cam de toate.

Însă, există câteva moduri prin care putem să de dezvățăm din a mai folosi atât de mult acest device al zilelor actuale. Mai jos, am pregătit 5 moduri prin care te poți dezobișnui din a mai utiliza atât de des telefonul.

Citește și: Telefoane ieftine și bune. Ce să cauți atunci când faci cumpărături

1. Oprește-te din a-ți mai încărca telefonul foarte aproape de pat. Prin această metodă, cu siguranță, nu vei mai dori să te atingi de telefon, deoarece îți va fi mult prea lene să te ridici din patul cald doar pentru a-ți verifica notificările sau pentru a sta cu el în mână.

2. Apelează la un ceas deșteptător original, în loc să îți setezi alarma pe telefon. Este foarte ușor și acest pas, cumperi un ceas normal, îi setezi o anume oră la care să îți dea de veste, și gata, telefonul poate sta liniștit!

3. Oprește-ți notificările. Ia și tu o pauză din goana aceasta de a fi în pas cu moda, din a avea cele mai mișto fotografii, din a primi cele mai multe aprecieri, din a uita ce anume contează cu adevărat până la urmă.

Citește și: Știai că dacă îți ștergi emailurile poți contribui la salvarea Planetei? Află tot din materialul de mai jos

4. Șterge aplicațiile care sunt foarte dăunătoare conștientului sau dezvoltării tale, iar, în același timp, sunt și extrem de nefolositoare. Urmează ideea de a face o CURĂȚENIE DE PRIMĂVARĂ, dar, de această dată, în lumea digitală, cea a camerelor și a mobilei constituite din rubrici micuțe create pe telefon.

5. Stabilește-ți o intenție clară și în beneficiul tău, îndreptată spre ceea ce urmează să folosești telefonul, și pune-l deoparte imediat ce ai terminat cu acesta. Joacă-te cu creierul tău, manipulează-te pe tine însuți, stabilește-ți propriile reguli și sarcini pentru care e folositor telefonul, cu scopul de a nu mai pierde o grămadă de timp.

Te-ar putea interesa și