Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Apple va avea încărcătorul de tip USB-C. Motivul pentru care compania a luat această decizie: „Nu avem de ales”

Apple va avea încărcătorul de tip USB-C/ Pixabay
Apple va avea încărcătorul de tip USB-C/ Pixabay

Apple va trece portul Lightning la portul USB-C pe iPhone-urile sale. Compania nu a anunțat nimic oficial, dar vicepreședintele său de marketing la nivel mondial a confirmat acest lucru într-un interviu acordat la The Wall Streeet Journal.

Atunci când a fost întrebat dacă Apple va trece la USB-C, Joswiak a spus că „evident că va trebui să ne conformăm, nu avem de ales”, potrivit euronews.ro.

Pentru utilizatori, acest lucru va însemna pur și simplu că majoritatea gadgeturilor lor, fie că sunt fabricate de Apple sau de o altă companie, se vor încărca cu același cablu. ”Europenii sunt cei care dictează calendarul pentru clienții europeni”, a adăugat Joswiak.

Citește și: Cum să actualizezi dispozitivele iOS și Mac pentru a păstra datele în siguranță

În prezent, legea dictează că „toate telefoanele mobile și tabletele” vor trebui să folosească USB-C până în „toamna anului 2024”. Joswiak a refuzat să răspundă dacă compania va include conectorul pe telefoanele vândute în afara UE.

Acesta a precizat foarte clar că Apple nu este mulțumită de faptul că este constrânsă din punct de vedere legal să facă această schimbare. Înainte de a recunoaște că firma trebuie să se conformeze legii, Joswiak a dat o lungă explicație despre cum Apple a preferat, din punct de vedere istoric, să meargă pe drumul său și să aibă încredere în inginerii săi, în loc să fie forțată să adopte standarde hardware de către legiuitori.

Până la sfârșitul anului 2024, toate telefoanele mobile, tabletele și camerele foto vândute în UE vor trebui să fie echipate cu un port de încărcare USB Type-C. Din primăvara anului 2026, obligația se va extinde și la laptopuri. Legea, adoptată în plenul Parlamentului European cu 602 voturi pentru, 13 împotrivă și 8 abțineri, face parte dintr-un efort mai amplu al UE de a reduce deșeurile electronice și de a le permite consumatorilor să facă alegeri mai durabile.

Citește și: Schimbări majore la WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii

În conformitate cu noile norme, consumatorii nu vor mai avea nevoie de un încărcător diferit de fiecare dată când achiziționează un nou dispozitiv, deoarece vor putea utiliza un singur încărcător pentru o gamă întreagă de dispozitive electronice portabile de dimensiuni mici și mijlocii.

Indiferent de producătorul lor, toate noile telefoane mobile, tablete, aparate foto digitale, căști și căști, console de jocuri video portabile și difuzoare portabile, e-reader, tastaturi, mouse, sisteme de navigație portabile, căști și laptopuri care sunt reîncărcabile prin intermediul unui cablu cu fir, care funcționează cu o putere de până la 100 de wați, vor trebui să fie echipate cu un port USB de tip C.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite