Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea se confruntă cu probleme de sănătate grave din cauza tenisului: „Eu nu mai am cartilaj la genunchi”

Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a fost invitată la podcast-ul cântărețului Speak, unde a făcut dezvăluiri uimitoare despre cariera sa în tenis, mărturisind că se confruntă cu multe probleme de sănătate.

Sportiva, în vârstă de 32 de ani, a dezvăluit prin ce chin a trecut în lumea tenisului. Născută la Târgoviște, tenismena a început sportul la vârsta de patru ani. Au urmat ani grei, de suferință pentru Sorana care a ajuns una dintre cele mai importante jucătoare din lume.

Jucătoarea de tenis a povestit că a rămas cu traume din tenis. „Eu nu mai am genunchi. Nu mai am cartilaj la genunchi. Fac injecții cu acid hialuronic cam la 3-4 luni. Am două hernii lombare, una cervicală, am rupturi ale abdomenului în ambele părți, nu știu câte entorse, mi s-a rupt fascia plantară, nu vrei să știi ce e la umărul meu”, a povestit tenismena la podcastul lui Speak.

Citește și: Câți bani a pierdut Simona Halep din cauza suspendării de dopaj. Sportiva a pierdut multe contracte

Sorana Cîrstea are doar două titluri WTA câștigate în carieră, la Tashkent (Uzbekistan), în 2008, respectiv la Istanbul (Turcia), în 2021. Cea mai bună clasare a tenismenei în clasamentul WTA a fost locul 21, în 2013, relatează ziare.com.

Sorana Cîrstea, despre calvarul testelor anti-doping

Scandalul creat în jurul Simonei Halep în legătură cu dopajul a stârnit curiozități în ceea ce privește testarea anti-doping. Sorana Cîrstea a vorbit despre calvarul testelor, mărturisind că i se fac vizite constant la domiciliu pentru a fi testată.

Sorana Cîrstea, jucătoarea de tenis aflată pe locul 32 în ierarhia WTA, a povestit cum se desfășoară un astfel de test și în ce situații dificile se pot regăsi sportivii care ratează recoltarea de probe pentru testul anti-doping. Invitată la podcast-ul cântărețului Speak, tenismena a povestit că jucătorii pot primi vizita agenților care desfășoară astfel de teste, sportivii fiind nevoiți să treacă în fiecare zi într-o aplicație locul în care pot fi găsiți și o oră la care pot face testarea.

Citește și: Reacția violentă la adresa Simonei Halep după ce s-a aflat că s-a dopat: „Eroina națională a fumat de la frigider și s-a inflamat în gât”

„Aud că bate la ușă cineva. Îți vin acasă, mi-au venit săptămâna trecută. Vin constant, dar nu chiar la oră fixă. Dar tu trebuie să spui o oră, să poată să vină să te testeze. Eu dacă o să fiu în Franța, eu trebuie să dau adresa hotelului și o oră la care pot veni să mă testeze. Poți să dai adresa de la bază. Dacă sunt între 12 și 1 la Stejarii, eu trebuie să dau adresa de la Stejarii. Doar că e mai complicat, așa că mai toată lumea dă de acasă. Ei pot veni să te testeze de oricâte ori vor. Au venit într-o săptămână și m-au testat de trei ori. Îți asumi! Dacă nu ești acasă, se numește „missed test” („test ratat”) și dacă ai trei astfel de situații, ești suspendat trei ani”, a spus Sorana Cîrstea la podcastul lui Speak.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite