Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Câți bani a pierdut Simona Halep din cauza suspendării de dopaj. Sportiva a pierdut multe contracte

Câți bani a pierdut Simona Halep din cauza suspendării de dopaj
Câți bani a pierdut Simona Halep din cauza suspendării de dopaj

Simona Halep va pierde mulți bani din cauza suspendării de dopaj. Decizia de a fi eliminată de la US Open va avea repercursiuni și din punct de vedere financiar asupra sportivei.

Majoritatea sportivilor care au trecut prin această situație și-au pierdut o parte din sponsori, dar până ca aceștia să se delimiteze sau nu de ea, Halep va pierde bani din turnee, relatează ziare.com.

Deși anunțase că nu va mai juca anul acesta, ea acceptase prezența la două turnee demonstrative, unde ar fi încasat bani frumoși. Unul era în Johannesburg (Africa de Sud), în luna noiembrie, iar cel de-al doilea la Dubai, în ajunul Crăciunului.

Citește și: Reacția violentă la adresa Simonei Halep după ce s-a aflat că s-a dopat: „Eroina națională a fumat de la frigider și s-a inflamat în gât”

În condițiile actuale nici nu se mai pune problema prezenței ei acolo, cum probabil, indiferent de decizie, ea va rata și mare parte din turneele din prima parte a anului viitor.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat

Vineri, 21 octombrie, Simona Halep a făcut publică o situație în care nu credea că va ajunge vreodată. Sportiva a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță folosită la adulții cu anemie simptomatică bolii cronice de rinichi, care în cazul sportivilor este interzisă.

Jucătoarea de tenis a fost anunțată că a picat testul antidoping de la US Open și a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Românca a anunțat că va lupta pentru a demonstra că nu este vinovată.

Citește și: Cum arată Simona Halep după operația la nas. Sportiva este de nerecunoscut

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: cel pentru adevăr. Am fost anunțată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, veste care a devenit cel mai mare șoc al vieții mele. De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut prin minte nici măcar o dată, pentru că este total împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. Să fiu pusă în fața unei asemenea situații nedrepte mă face să mă simt complet confuză și trădată. O să lupt până la capăt să demonstrez că nu am luat niciodată în mod conștient vreo substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. Este vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep pe rețelele sociale.

Roxadustatul este o substanță găsită în medicamentul Evrenzo, utilizat la adulți pentru tratarea simptomelor anemiei (număr mic deglobule roșii) cauzate de insuficiență renală cronică (diminuarea progresivă, pe termen lung, a capacității rinichilor de a funcționa bine). Evrenzo conține substanța activă roxadustat.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite