Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, despre calvarul testelor anti-doping: „Au venit și la mine acasă! Îți bat la ușă”

Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Scandalul creat în jurul Simonei Halep în legătură cu dopajul a stârnit curiozități în ceea ce privește testarea anti-doping. Sorana Cîrstea a vorbit despre calvarul testelor, mărturisind că i se fac vizite constant la domiciliu pentru a fi testată.

Sorana Cîrstea, jucătoarea de tenis aflată pe locul 32 în ierarhia WTA, a povestit cum se desfășoară un astfel de test și în ce situații dificile se pot regăsi sportivii care ratează recoltarea de probe pentru testul anti-doping. Invitată la podcast-ul cântărețului Speak, tenismena a povestit că jucătorii pot primi vizita agenților care desfășoară astfel de teste, sportivii fiind nevoiți să treacă în fiecare zi într-o aplicație locul în care pot fi găsiți și o oră la care pot face testarea.

Citește și: Ce făcea Simona Halep la Olimpiadă. Un fost jucător de tenis a făcut dezvăluiri: „Pe mine m-a șocat”

„Aud că bate la ușă cineva. Îți vin acasă, mi-au venit săptămâna trecută. Vin constant, dar nu chiar la oră fixă. Dar tu trebuie să spui o oră, să poată să vină să te testeze. Eu dacă o să fiu în Franța, eu trebuie să dau adresa hotelului și o oră la care pot veni să mă testeze. Poți să dai adresa de la bază. Dacă sunt între 12 și 1 la Stejarii, eu trebuie să dau adresa de la Stejarii. Doar că e mai complicat, așa că mai toată lumea dă de acasă. Ei pot veni să te testeze de oricâte ori vor. Au venit într-o săptămână și m-au testat de trei ori. Îți asumi! Dacă nu ești acasă, se numește „missed test” („test ratat”) și dacă ai trei astfel de situații, ești suspendat trei ani”, a spus Sorana Cîrstea la podcastul lui Speak.

Declarațiile Soranei Cîrstea vin în contextul în care Simona Halep (locul 9 WTA) a picat un test anti-doping, având în organism substanța Roxadustat, aflată pe lista neagră a agenției internaționale anti-doping. Această substanță este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge, potrivit prosport.ro.

Citește și: Câți bani a pierdut Simona Halep din cauza suspendării de dopaj. Sportiva a pierdut multe contracte

Între Sorana Cîrstea și Simona Halep există o rivalitate de-o viață, existând tensiuni evidente între cele două jucătoare încă din perioada junioratului. Sorana a recunoscut faptul că nu este „cea mai bună prietenă” cu Simona Halep și i-a transmis un mesaj de susținere în scandalul în care este implicată câștigătoarea de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019).

„Deși poate nu suntem cele mai bune prietene, o știu suficient de bine pe Simona încât să cred cu tărie că ea nu s-ar fi atins niciodată intenționat de vreo substanță dopantă. Tenisul reprezintă fair-play și înseamnă și să lași rivalitățile deoparte. Simona este o mare jucătoare și a ajuns aici prin propriile merite”, a scris Sorana Cîrstea pe Instagram.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite