Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ce făcea Simona Halep la Olimpiadă. Un fost jucător de tenis a făcut dezvăluiri: „Pe mine m-a șocat”

Simona Halep
Simona Halep

Un fost jucător de tenis și antrenor la loturilor României la Jocurile Olimpice a făcut dezvăluiri despre Simona Halep. Într-un interviu la GSP Live, Ciprian Porumb a amintind de ceea ce s-a întâmplat la Olimpiada din 2012, de la Londra.

„Pe mine m-a șocat. Mi-a adus aminte de o întâmplare cu Simona Halep. La JO din 2012 eram antrenorul echipei de băieți și am stat mult în preajma lui Halep. Dintre toate jucătoarele, ea era cea mai solicitată de Comisie pentru a face teste antidoping. Nu de multe ori stăteam până târziu pentru că ea dădea teste.Atunci era în perioada în care începea ascensiunea. Dacă atunci nu a avut nicio problemă, de ce ar face așa ceva acum?”, a declarat Ciprian Porumb.

Citește și: Câți bani a pierdut Simona Halep din cauza suspendării de dopaj. Sportiva a pierdut multe contracte

„Sper să își demonstreze nevinovăția. Cred că va reuși asta și să arate că a fost un simplu accident, dacă s-a întâmplat ceva. Timpul ne va arăta ce se va întâmpla. Poate WADA va fi indulgentă, fiind prima dată. Sper să o mai vedem jucând. Dacă mă gândesc la o suspendare mai lungă, e un moment greu.Eu știu că relația între antrenor, doctori și preparatori fizici e foarte strânsă. M-aș mira ca Simona să fi făcut o greșeală, având în vedere experiența ei”, a mai spus fostul jucător de tenis, potrivit gsp.ro.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat

Vineri, 21 octombrie, Simona Halep a făcut publică o situație în care nu credea că va ajunge vreodată. Sportiva a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță folosită la adulții cu anemie simptomatică bolii cronice de rinichi, care în cazul sportivilor este interzisă.

Jucătoarea de tenis a fost anunțată că a picat testul antidoping de la US Open și a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Românca a anunțat că va lupta pentru a demonstra că nu este vinovată.

Citește și: Reacția violentă la adresa Simonei Halep după ce s-a aflat că s-a dopat: „Eroina națională a fumat de la frigider și s-a inflamat în gât”

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: cel pentru adevăr. Am fost anunțată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, veste care a devenit cel mai mare șoc al vieții mele. De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut prin minte nici măcar o dată, pentru că este total împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. Să fiu pusă în fața unei asemenea situații nedrepte mă face să mă simt complet confuză și trădată. O să lupt până la capăt să demonstrez că nu am luat niciodată în mod conștient vreo substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. Este vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep pe rețelele sociale.

Roxadustatul este o substanță găsită în medicamentul Evrenzo, utilizat la adulți pentru tratarea simptomelor anemiei (număr mic deglobule roșii) cauzate de insuficiență renală cronică (diminuarea progresivă, pe termen lung, a capacității rinichilor de a funcționa bine). Evrenzo conține substanța activă roxadustat.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite