Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Simona Halep, la un pas să se lase de tenis. Sportiva s-a deschis în fața fanilor: „Credeam că nu am suficientă putere să revin în top 10”

Simona Halep/ Instagram
Simona Halep/ Instagram

Simona Halep a avut parte de un an plin, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Din cauza problemelor întâmpinate în ultima perioadă, care au consumat-o pe faimoasa sportivă, aceasta a recunoscut că a fost cât pe ce să se lase de tenis.

Într-un mesaj sincer, făcut public pe rețelele de socializare, Simona Halep le-a explicat fanilor cu ce probleme s-a confruntat anul acesta și și-a cerut scuze că nu a apucat să împărtășească cu ei nimic din ce s-a întâmplat anul acesta.

„Vreau să vă informez despre situația mea actuală, să reflectez la ceea ce s-a întâmplat anul acesta și, așa cum am făcut întotdeauna, să vă împărtășesc sentimentele mele profunde. După cum știți deja, pentru că am vorbit de multe ori despre asta, în februarie, am fost foarte aproape să mă las de tenis pentru că nu credeam că am suficientă putere pentru a reveni în top 10. Treceam prin multe momente de anxietate și Am crezut că este timpul să mă opresc pentru că este nesănătos din punct de vedere emoțional.

Citește și: Simona Halep a ajuns la spital. Sportiva a fost supusă unei intervenții chirurgicale

Apoi am avut norocul să descopăr Patrick’s Academy, unde am simțit atât de mult profesionalism, încât mi-a fost redată pasiunea pentru tenis. Datorită lui Patrick, încet-încet am început să cred că încă pot juca tenis la un nivel înalt. Eram total deschisă la tot ceea ce mi-a spus să fac, la felul în care ar trebui să o fac și la cantitatea de muncă pe care ar trebui să o fac. Am făcut totul pe deplin. Scopul meu era foarte clar: mi-am dat un an pentru a reveni în top 10. Când decid ceva, mă concentrez din plin și am avut încredere 100% în Patrick, așa că am vrut ca oamenii lui și numai oamenii lui să fie la conducerea mea. De aceea am făcut multe schimbări în echipa mea. Pentru că am simțit că asta este ceea ce trebuie să fac: să merg pe deplin în acel proiect.

A fost o perioadă foarte grea pentru că mereu am pus presiune pe mine și având lângă mine cel mai bun antrenor, am simțit și mai multă presiune să câștig și să fac bine. S-a terminat cu atacul meu de panică din timpul meciului de la Paris. Am simțit că Roland Garros a fost momentul în care trebuia să joc grozav din cauza muncii pe care am depus-o. Nu am putut face față presiunii și am clacat. Apoi am vorbit cu Patrick și i-am spus că trebuie să mă relaxez pentru că nu mai pot juca cu presiunea pe care am pus-o asupra mea și i-am cerut să aibă răbdare cu mine în următoarele șase luni. Fără așteptări. M-a ascultat, a fost de acord și m-a susținut 100%. După aceea am putut da tot ce aveam mai bun și, mai repede decât mă așteptam vreodată, în doar două luni, am revenit în top 10. Obiectiv atins!

Citește și: Ce decizie a luat Simona Halep după divorțul de Toni Iuruc. Sportiva are nevoie de o pauză

Dar apoi, când am pierdut la US Open, mi-am dat seama că sunt complet epuizată psihic. Având probleme cu respirația de mulți ani deja și înrăutățindu-se cu timpul, am decis să urmez sfaturile medicilor mei și să fac operația necesară. Nu am putut să o fac mai devreme pentru că nu am găsit niciodată cele trei luni necesare pentru recuperare, pentru că tenisul a fost întotdeauna prima prioritate în viața mea. Dar am simțit că este momentul potrivit să o fac și, de asemenea, să fac ceva pentru mine ca persoană. De aceea am făcut și partea estetică, pe care mi-am dorit de mult să o fac pentru că nu îmi plăcea deloc nasul. Așa că am făcut-o, am rezolvat partea funcțională și partea estetică. Știu că mulți dintre voi mă puteți înțelege. Nu știu cât va dura recuperarea, deocamdată nu mă gândesc la altceva decât la recuperare. Cert este că anul acesta nu voi mai putea participa la niciun turneu oficial. Sezonul meu 2022 s-a terminat. 2022, ai fost un an interesant plin de toate! Ne vedem la tribunal, 2023!! Simt că mai am multe de făcut pe un teren de tenis și mai am niște obiective de atins”, a scris Simona Halep pe contul său de Instagram.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite