Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Serena Williams nu se mai retrage după turneul de la US Open. Ce planuri are sportiva în continuare

Serena Williams nu se mai retrage după turneul de la US Open/ Foto: Instagram
Serena Williams nu se mai retrage după turneul de la US Open/ Foto: Instagram

Serena Williams, în vârstă de 40 de ani, anunțase în urmă cu câteva săptămâni că se retrage din tenis după turneul de la US Open. Cu toate acestea, atunci când a fost întrebată despre retragerea sa, sportiva a da un răspuns care lasă loc interpretărilor. 

Turneul US Open, care se desfășoară în perioada 29 august – 11 septembrie, a început, iar Serena Williams a debutat cu primul meci împotriva jucătoarei Danka Kovinic, din Muntenegru, câștigând cu 6-3, 6-3. Astfel, Serena s-a calificat în turul doi. Aflată pe locul 605 în lume în acest moment, sportiva va avea o misiune mult mai dificilă în turul secund, contra numărului doi mondial, Anett Kontaveit, din Estonia, după ce a câştigat relativ uşor în faţa numărului 80 mondial. 

Deși era foarte hotărâtă să își încheie activitatea la finalul competiției, care va avea loc luna viitoare, Serena Williams a dat impresia că s-a răzgândit. După ce a fost întrebată despre retragerea sa, sportiva a dat un răspuns care a lăsat loc interpretărilor.

„Nu știi niciodată. Am învățat în cariera mea că niciodată nu trebuie să spui niciodată. Cred că US Open va fi ultimul meu turneu, dar cine știe?”, a spus Serena Williams, în cadrul emisiunii „Today”.

Motivul pentru care Serena Williams a anunțat că se retrage din tenis

La începutul lunii august 2022, Serena Williams a anunțat printr-o scrisoare deschisă pentru revista Vogue că se retrage oficial din tenis, după ediția din acest an de la US Open.

„Este cel mai greu lucru pe care mi l-aș putea imagina vreodată. Nu vreau să se termine, dar, în același timp, sunt pregătită pentru ceea ce urmează. Din păcate, nu am fost pregătită să câștig Wimbledon anul acesta. Și nu știu dacă voi fi pregătită să câștig la New York. Dar am de gând să încerc. Iar turneele premergătoare vor fi distractive. Dar nu caut un moment ceremonial, un moment final pe teren”, a anunțat legendara tenismenă în cel mai recent număr al revistei Vogue. 

Anunțul sportivei vine după ce aceasta a debutat cu o victorie la turneul WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari. Aceasta a fost prima victorie a americancei în 430 de zile.

„Presupun că este o luminiță la capătul tunelului şi mă apropii de ea. Îmi doresc foarte mult să ajung la lumină. Iubesc să joc, este grozav, dar nu o voi putea face pentru mult timp. Mă refer la libertate. Îmi place să joc totuși, așa că e uimitor. Dar, știi, nu pot fi jucătoare de tenis la nesfârșit. Așa că uneori vrei să încerci să te bucuri cât mai mult de momente și să faci tot ce poți acolo unde te afli”, a declarat Serena Williams, câştigătoarea a 23 de titluri de Grand Slam. 

„Sunt oameni care spun că nu sunt GOAT (nr. cea mai bună din istorie) pentru că nu am depășit recordul Margaret Court de 24 de titluri de Grand Slam, pe care ea l-a obținut înainte de Era Open, care a început în 1968. Aș minți dacă aș spune că nu vreau această performanță. Nu mi-aș fi dorit niciodată să fiu obligată să aleg între tenis și familie. Nu cred că este corect. Dacă aș fi fost bărbat, nu aș fi fost nevoită să scriu asta, pentru că aș fi jucat în continuare și aș fi câștigat, în timp ce soția mea făcea efortul fizic de a ne extinde familia. Trebuie să mă concentrez pe a fi mamă, pe obiectivele mele spirituale și, în sfârșit, să descopăr o Serena diferită, dar entuziasmată. Voi savura aceste săptămâni viitoare”, a scris Williams în scrisoarea din Vogue. 

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite