Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

David Popovici are un program foarte strict. Campionul face același lucru în fiecare dimineață

David Popovici are un program foarte strict/ Facebook

David Popovici a reușit, la doar 17 ani, să câștige două medalii de aur la Mondialele de înot de la Budapesta. Tânărul sportiv a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur în probele 100 şi 200 metri liber la aceeaşi ediție a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery.

David Popovici are un program strict în fiecare dimineață

Pentru a atinge această performanță, David a recunoscut că stilul său de viață nu este deloc unul asemănător cu cel al adolescenților de vârsta sa. El a muncit din greu pentru a obține tot ceea ce are astăzi, reușind să scrie istorie pentru România.

Viața lui se învârte în jurul antrenamentelor. În fiecare zi este la bazin, unde petrece câteva ore de antrenament, are un program de recuperare și, cu toate acestea, se ocupă și de școală. Din exterior, poate părea simplu, însă David trebuie să se trezească la ora 5:00 în fiecare dimineață și ajunge abia seara acasă.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca. Este un obicei mai special, funcționează la mine. Așa am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. După masă, mai dorm o oră, apoi plec spre antrenament. Mai întâi am sală, apoi primul antrenament, de la 07:00. Încerc până în ora 22:00 să merg la somn. Vreau să am măcar opt ore de somn. E destul de greu la 22:00. Mai vreau şi eu să vorbesc cu prietenii, cu iubita”, a declarat David Popovici pentru DigiFM.

@digi_fm

Cum arată programul campionului David Popovici? #davidpopovici #digifm #matinaliidigifm

♬ sunet original – digi_fm

Părinții lui David se trezesc întotdeauna înainte lui pentru a-i pregăti micul dejun

David este foarte recunoscător părinților săi care îl susțin și îl ajută să se țină de acest program strict. Potrivit declarațiilor tânărului, părinții lui se trezesc în fiecare dimineață înainte lui pentru a-i pregăti micul dejun.

„Ai mei se trezesc cu un sfert de oră înainte ca să poată să îmi facă de mâncare. Mă asigur că sunt cu jumătate de oră înainte la bazin să mă pot încălzi. Apa de multe ori e rece fiind la șapte dimineața. Trebuie să le dau credit părinților mei, ei se trezesc, îmi aduc mâncarea și o mănânc aproape cu ochii închiși. Momentan încă fac asta pentru mine și mă ajută enorm. Antrenamentul durează două ore, după am ba sală, ba crioterapie, ba masaj, depinde ce metodă de recuperare aleg în acea zi. Mai trebuie să și dorm, uneori mai am un antrenament după-amiază. O să trebuiască să ajung și la școală când o să înceapă, nu o să fie ușor”, a mai spus David.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite