Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Un tânăr fotbalist a primit un diagnostic devastator. Medicii au crezut mult timp că puștiul are Covid

Kane Allcock/ Mirror
Kane Allcock/ Mirror

Un tânăr fotbalist din Marea Britanie a primit un diagnostic devastator, după ce mult timp medicii au crezut că are Covid. Puștiul, în vârstă de 15 ani, a trecut prin cea mai traumatizantă perioadă din viața lui.

Kane Allcock, care joacă la echipa de tineret a clubului Crewe Alexandra FC din Marea Britanie, a ajuns la spital pentru prima dată în noaptea de Revelion în 2021, după ce prezenta o durere de cap cumplită. În ciuda faptului că a fost internat, testele nu au reușit să detecteze probleme grave. Astfel că, medicii au presupus în mod eronat că puștiul avea migrene din cauza infecției cu Covid.

După o perioadă de câteva zile, Kane s-a întors la spital cu dureri de cap, greață și amețeli. În timp ce se afla în spital, puștiul a suferit o criză și a fost dus de urgență la o scanare RMN. Medicii au descoperit hidrocefalie acută, o creștere a presiunii asupra creierului cauzată de excesul de lichid cefalorahidian (LCR). La examinare a fost găsită, de asemenea, o tumoare cerebrală destul de gravă. Kane având nevoie de o operație de peste șapte ore pentru a o îndepărta.

Citește și: O femeie a rămas șocată când a văzut nota de plată de la un fast-food, după ce și-a scos cei patru copii să mănânce: „Nu eram pregătită pentru așa ceva”

„Kane urma să participe la un turneu cu colegii săi de la Crewe FC însă nu s-a simțit deloc bine și s-a dus direct în pat. A doua zi l-am dus la cel mai apropiat centru medical și i s-a făcut o examinare completă. Medicii au concluzionat că suferă de amețeli din cauza faptului că a fost infectat cu Covid în urmă cu ceva timp. Atunci i s-a administrat codeină și ne-am întors înapoi acasă. Următoarea zi, Kane încă se simțea foarte rău așa că l-am dus la Spitalul Leighton din Crewe. Știam că ceva nu este în regulă. Kane abia dacă își mai ținea capul și nu putea merge corect. I-au făcut câteva analize de sânge și l-au pus pe oxigen pentru ameliorarea durerii”, a povestit Nicki, mama lui Kane, care este secretară medicală pentru Serviciile de Sănătate Mintală a Copilului și Adolescentului (CAMHS), din Crewe, pentru Mirror.

Lui Kane i s-a introdus un dren spinal

Nicki a continuată, dezvăluind că fiul ei a rămas internat în spital pentru mai multe teste, după ce o asistentă a observat o adâncitură în ceafa lui.

„A doua zi, Kane a avut o criză și a fost trimis pentru o scanare RMN. Aceasta a dezvăluit tumoarea și a fost transferat cu ambulanța la spitalul de copii Alder Hey din Liverpool. Am mers în spatele ambulanței cu mașina. Au fost cele mai lungi 50 de minute din viața noastră. Când am ajuns acolo, abia dacă am apucat să-l vedem pe Kane, înainte de a ni se cere să semnăm formularele de consimțământ pentru ca el să intre de urgență în sala de operație. Din fericire, chirurgul a reușit să elimine totul și Kane a fost externat la doar patru zile de la operație. Cu toate acestea, după câteva zile, rana lui Kane i s-a infectat. A trebuit să ne întoarcem la spital undei i s-au adăugat câteva cusături suplimentare.

Citește și: De ce rețelele sociale îi fac pe oameni nefericiți. Modalitățile prin care putem rezolva această problemă

Rana a continuat să fie inflamată. Iar în urma unei întâlniri de rutină, s-a decis că Kane trebuie să se întoarcă pe masa de operație pentru a curăța rana. Nu s-a terminat aici. Medicii au descoperit și că hidrocefalia lui a recidivat și a trebuit să i se introducă un dren spinal pentru a remedia asta. Asta însemna să stai întins timp de cinci zile. Acum, Kane este bine și se recuperează”, a adăugat mama puștiului.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite