Personajul care a stârnit rumoare la deschiderea Campionatului Mondial. Este unul dintre cei mai bogați tineri din Qatar

Ghanim Al Muftah
Ghanim Al Muftah

Deschiderea Campionatului Mondial de fotbal a fost marcată de un moment unic, în care marele actor Morgan Freeman a dialogat cu un reprezentant al țării gazdă. Artistul l-a avut alături pe Ghanim Al Muftah, un vlogger cu dizabilități, cunoscut pentru discursurile sale motivaționale.

Muftah, născut în Qatar, a fost ales ca unul dintre ambasadorii oficiali ai Cupei Mondiale FIFA din acest an. El suferă de sindromul de regresie caudală (SRC) care afectează dezvoltarea jumătății inferioare a corpului și poate include coloana vertebrală, membrele, vezica urinară și intestinele.

Citește și: Suporterii din Ecuador i-au oripilat pe arabi la pauza meciului cu Qatar. Ce au scandat aceștia

Tânărul, care are peste trei milioane de urmăritori pe Instagram, este unul dintre cei mai bogați din Qatar, studiază științe politice la Londra și a fost numit „Ambasador al păcii” de către Emirul Kuweitului, șeicul Sabah Al-Ahmad Al-Sabah.

Citește și: Fiul unui fost mare fotbalist a marcat primul gol pentru americani la Campionatul Mondial. Meciul SUA – Țara Galilor s-a terminat la egalitate

Ghanim este și filantrop și cu ajutorul familiei sale, a înființat Asociația Ghanim, care donează scaune cu rotile persoanelor aflate în nevoie.

Te-ar putea interesa și