Ziua Mondial a Zâmbetului. Gestul care îți schimba starea într-o secundă

Ziua Mondial a Zâmbetului/ Freepik
Ziua Mondial a Zâmbetului/ Freepik

Ziua mondială a zâmbetului te încurajează să preiei inițiativa, și să aduci cât mai multe zâmbete, la rândul tău, pe fața celorlalți. Câteodată, de tot ceea ce avem nevoie pentru a ne face ziua mai bună, e un simplu zâmbet. Indiferent că primești un dar sau zâmbești pur și simplu din obișnuință, un zâmbet nu ne costă nimic. Actele mărunte de bunătate ne pot aduce un zâmbet luminos pe față, mai ales, dacă am avut și o zi proastă sau ne-am trezit mai morocănoși.

Câteva informații despre această zi a zâmbetului

Ziua mondială a zâmbetului este o zi perfectă pentru a aduce un zâmbet pe fața altora. Sunt o grămadă de evenimente, care se desfășoară pe parcursul acestei zi, a zâmbetului și toate acestea sunt realizate cu scopul de a-i face pe oameni să se simtă mai fericiți și să-și împărtășească momente unice și memorabile cu alții. Observăm asociații, organizații, oameni și școli, care sunt foarte implicate într-o serie de activități, cu scopul de a aduce un zâmbet în peisajul contemporan. Acestea includ trimiterea de mesaje pe bază de iubire unor oameni și oferirea de mâncare celora care au nevoie de așa ceva.

Să aflăm acum câteva informații interesante despre această zi. De exemplu, știai că, 470 dintre imitațiile emoticoanelor au fost realizate pentru emoticoanele internetului în anul 1999? Nu doar că, aceste emoticoane aduc o grămadă de zâmbete pe fețele oamenilor, dar aduc și o grămadă de bani. Să presupunem că, banii îi fac pe oameni să fie fericiți, așa-i? Suntem destul de siguri că, deținătorii companiei de emoticoane din Londra, Anglia, zâmbesc foarte mult când văd sumele pe care le încasează compania. După mai multe calcule, peste 55 milioane $ pe an.

Citește și: Ziua Internațională a Bancurilor. Cum putem transforma râsul în terapie

Mai mult, știai că, bucuria este biologică? Atunci când zâmbești, se creează o doză de endorfine. Acestea sunt neurotransmițătoare, iar ele realizează sentimentul de plăcere. Și oare știai, de ce se folosește culoarea galbenă pentru emoticoane? Ei bine, galbenul este simbolul bucuriei și al veseliei, așa că, ce altă culoare s-ar fi putut folosi?

Istoria zilei mondiale a zâmbetului

Această zi se sărbătorește pe data de 3 octombrie, a fiecărui an. La început, a fost un obiect simplu, un cerc cu câteva puncte și cu o curbură răsturnată, prin care Harvey Ball a creat una dintre cele mai iconice simboluri, pe care, astăzi, cu toții le folosim în conversațiile de zi cu zi. Vorbim acum de emoticonul cu fața zâmbitoare, care a fost primul apărut.

Harvey și-a exprimat grija, în ideea că, prin comercializarea acestuia să nu se treacă de la sensul adevărat al acestui emoticon, astfel creând și ziua mondială a zâmbetului. El a decedat în anul 2001, însă, fundația creată de acesta a continuat și încă continuă să transmită adevăratul mesaj al acestuia, prin intermediul acestei zile.

Cum să sărbătorim această zi a zâmbetului

Cu toții putem face o diferență semnificativă în această zi, doar prin ideea de a fi drăguți, plini de compasiune și ajutându-i pe cei din jurul nostru pentru a avea o zi bună. Cei care sunt cu adevărat ambițioși, pot verifica site-ul dedicat zilei mondiale a zâmbetului și să se documenteze cum anume pot deveni ambasadori ai acestei zile.

A fi ambasador al acestei zile, te duce puțin mai departe, rolul tău fiind acela de a stabili evenimente ale afacerilor locale, ale școlilor, parcurilor, chiar și ale site-urilor online de a duce mai departe tradiția și scopul acestei zile.

Citește și: Ziua Internațională a Prieteniei, îi prețuim astăzi pe cei care ne sunt aproape. „Un prieten este o persoană care știe totul despre tine şi încă te iubește”

 Ce poți face tu în această zi? Păi, poți livra certificate ale zâmbetului oamenilor, carduri de zâmbete, să oferi mâncare oamenilor străzii, să oferi ajutor evenimentelor spitalelor, să le faci o vizită cadrelor medicale ale spitalelor, să umfli baloane și să le colorezi în culori vibrante, scriind pe ele mesaje drăguțe, pline de iubire.

Este foarte important să nu uiți să zâmbești în această zi, deoarece, de multe ori, uităm să zâmbim, ocupându-ne foarte mult de starea celorlalți.

Orice ai decide să faci în această zi, nu uita de singurul ingredient important – zâmbetul.   

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite