Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internaţională fără selfie-uri. Efectul pe care acest tip de fotografie îl are asupra oamenilor

Ziua Internaţională fără selfie-uri. Efectul pe care acest tip de fotografie îl are asupra oamenilor/ Freepik
Ziua Internaţională fără selfie-uri. Efectul pe care acest tip de fotografie îl are asupra oamenilor/ Freepik

Odată cu avansarea tehnologiei și nașterea social media, selfie-ul a devenit unul dintre cele mai încărcate tipuri de fotografii zilnic. Noi dispozitive au fost create pentru a ajuta la accelerarea creșterii sale și putem vedea efectele sale de fiecare dată când accesăm social media.

Unii oameni văd această creștere a selfie-ului ca un lucru rău și cel mai rău lucru care vine din accesibilitatea auto-fotografiei. În timp ce alții folosesc acest mediu pentru a documenta schimbările lor de-a lungul anilor. Te schimbi zilnic și s-ar putea să nu fie imediat evident, dar să faci un selfie în fiecare zi poate ajuta la urmărirea acestor schimbări.

Există oameni care simt că această practică este narcisistă. Și într-o anumită măsură poate fi văzut în acest fel, dar poate fi, de asemenea, un proces foarte eliberator prin care să trecem. Cu toate acestea, cei dintre noi care nu iubesc ideea de a face o fotografie cu noi în fiecare zi, au o zi dedicată să nu ia nici măcar una pentru un întreg de 24 de ore, și este denumită Ziua internațională fără selfie-uri.

Informații despre Ziua Națională fără selfie-uri

„Feriți-vă de cei care sunt prea concentrați pe lustruirea și înfrumusețarea aspectelor exterioare. Le lipsește substanța adevărată pentru a înțelege că adevărata frumusețe se reflectă din inima care trăiește în interior”. (Suzy Kassem)

Citește și: Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar fi nemuritori. Viața nesfârșită nu ar fi deloc un paradis, ci o condamnare

 Nu există nicio îndoială că trăim într-o lume în care social media joacă un rol imens în viața noastră de zi cu zi. Tot ce trebuie să faceți este să vă reîmprospătați feed-ul Facebook sau Instagram și veți vedea o mulțime de selfie-uri pe ecran. Nu ar fi bine dacă nu ar exista selfie-uri măcar pentru o zi? Despre asta este Ziua Internațională fără selfie-uri. În această zi, sunteți încurajați să vă abțineți de la utilizarea smartphone-ului, potrivit Dayoftheyear.

O mulțime de oameni se bazează pe social media pentru a lucra în zilele noastre, în timp ce există cei care folosesc social media doar pentru a se conecta cu prietenii și membrii familiei. Indiferent de ceea ce vi se aplică, poate fi cu siguranță benefic să aveți o zi departe de stick-ul pentru selfie!

Suntem siguri că ați auzit multe povești despre oameni care se compară cu ceea ce văd pe social media. Acest lucru poate determina o mulțime de oameni să se simtă supărați pentru că simt că nu vor avea niciodată o viață ca oamenii pe care îi urmăresc online. Cu toate acestea, este important să recunoașteți că oamenii vă arată doar o mică parte din ceea ce vor să vedeți din viața lor.

Nu știi niciodată prin ce fel de tulburări trec ei în propriile lor vieți și, prin urmare, este vital să nu iei niciodată tot ceea ce vezi pe social media la valoarea nominală. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care Ziua Internațională fără selfie-uri este vitală, deoarece arată că există conștientizare pentru a schimba accentul în lumea social media pentru a împărtăși o versiune mai naturală și mai puțin lustruită a vieții tale.

Istoria Zilei Internaționale fără selfie-uri

Ziua Internațională fără selfie-uri a fost stabilită pentru a ajuta la a pune lumina asupra cât de mult acest lucru a devenit parte a culturii noastre. În medie, o fată petrece 1 oră și 24 de minute în fiecare săptămână încercând să facă selfie-ul perfect. Întreaga unitate pare să se bazeze pe nevoia noastră de a fi observați, de a simți că suntem speciali, așa că pregătim imaginea perfectă pentru a obține cele mai multe like-uri pentru a ne ajuta să ne consolidăm stima de sine. La suprafață, care poate părea inofensiv, până când vă gândiți cum ne separă și mai mult unul de altul și cât de dăunătoare poate fi postarea unui selfie fără a obține nici o notificare. La urma urmei, dacă nota = apreciere și valoare de sine, ce spune asta despre a nu fi observat?

Citește și: Când va adera România la spațiul Schengen. Kelemen Hunor: „În prima jumătate a anului 2023 nu se va face. Degeaba ne amăgim”

Mai mult, această nevoie de a împărtăși sinele perfect se bazează pe ceea ce este conceptul social al frumuseții. Din nou, acest lucru pare a fi un lucru bun, dacă selfie-urile noastre sunt făcute de amatori, nu vor fi neapărat versiuni perfecte ale noastre. Cu toate acestea, ca orice artă, realizarea selfie-ului construiește tehnicile de a le face, iar unele merg atât de departe încât să învețe cum să folosească software-ul de editare foto. Ce ușurare trebuie să fie pentru industria modei să descopere că nu mai trebuie să promoveze idealuri nerealiste de frumusețe, am luat inițiativa și am început să o facem noi înșine, potrivit Dayoftheyear.

Cum să sărbătorim Ziua Internațională fără selfie?

Dacă vrei să participi la Ziua Internațională fără selfie, tot ce trebuie să faci este SĂ NU participi la selfie-uri! Eliberați-vă de a vă judeca după ochiul camerei și aprobarea colegilor voștri prin like-uri și comentarii pe social media, alegând pur și simplu să nu participați la ea. Conceptul de zi fără selfie este să începi să-ți trăiești viața și să fii în prezent, în loc să încerci să o surprinzi și să o editezi.

Desigur, Ziua Internațională fără selfie-uri nu înseamnă că nu puteți face fotografii! În loc să faci poze cu tine pe telefon, de ce să nu organizezi o ședință foto? Acest lucru este ceva ce vă puteți bucura cu prietenii sau cu tine. Există o mulțime de studiouri foto diferite, care sunt disponibile la costuri reduse, potrivit Dayoftheyear.

Citește și: Cum să scapi de rozătoarele din grădină. Trei modalități simple prin care poți să alungi animalele fără să le faci rău

Tot ce trebuie să faceți este să luați în considerare câțiva factori mici și este ușor să minimizați cheltuielile implicate atunci când vine vorba de o ședință foto sau de filmarea unui film. În primul rând, atunci când decideți ce studio foto să alegeți, trebuie să descoperiți dacă oferă tarife diferite în timpul săptămânii și în weekend.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite