Warning: Undefined array key "options" in /home/r100535nara/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar fi nemuritori
ADVERTISEMENT

Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar fi nemuritori. Viața nesfârșită nu ar fi deloc un paradis, ci o condamnare

Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar fi nemuritori/ Pexels
Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar fi nemuritori/ Pexels

Mulți din lumea tehnologiei caută remedii pentru bătrânețe. Ei vor să trăiască veșnic pe pământ, prelungindu-și viața în ultimii 100 de ani.

Papa Benedict al XVI-lea pune la îndoială această căutare a „nemuririi” într-o omilie pentru Paști din 2010. Rezistența omului la moarte devine evidentă: Undeva, oamenii s-au gândit mereu că trebuie să existe un leac pentru moarte. Mai devreme sau mai târziu ar trebui să fie posibil să găsim remediul nu numai pentru o boală sau alta, ci și pentru destinul nostru final, pentru moartea însăși. Cu siguranță că medicamentul nemuririi trebuie să existe. Și astăzi, căutarea unei surse de vindecare continuă. Știința medicală modernă se străduiește, dacă nu chiar să excludă moartea, cel puțin să elimine cât mai multe dintre cauzele sale, să o amâne din ce în ce mai mult, să prelungească viața din ce în ce mai mult. Dar să reflectăm la un moment: Cum ar fi cu adevărat dacă am reuși, poate nu să excludem total moartea, ci să o amânăm la nesfârșit, să ajungem la o vârstă de câteva sute de ani? Ar fi un lucru bun?

Citește și: Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun cine ești. Ce tip de personalitate ai, în funcție de micul dejun pe care îl preferi

Apoi, el continuă să explice de ce a trăi pe pământ pentru o lungă perioadă de timp este o idee proastă.

Omenirea ar deveni extraordinar de bătrână, nu ar mai fi loc pentru tineri. Capacitatea de inovare ar muri, iar viața nesfârșită nu ar fi un paradis, ci ar fi o condamnare. Adevăratul leac pentru moarte trebuie să fie diferit. Ea nu poate duce pur și simplu la o prelungire nedefinită a acestei vieți curente, potrivit Aleteia.

A trăi veșnic pe acest pământ ar prelungi, în esență, toate lucrurile rele despre a fi om, cum ar fi suferința, războiul, violența și anxietatea. Oamenii vor deveni și mai înrădăcinați în punctele lor de vedere, iar războaiele vor continua timp de secole cu aceiași lideri. Totalitariștii vor domni peste țările lor timp de generații și generații. În schimb, soluția, așa cum explică Papa Benedict, este o viață „nouă”.

Ar trebui să ne transforme viața din interior. Ar trebui să creeze în noi o viață nouă, cu adevărat potrivită pentru veșnicie: Ar trebui să ne transforme în așa fel încât să nu ajungă la un sfârșit cu moartea, ci numai atunci să înceapă în plinătate. Ceea ce este nou și interesant în mesajul creștin, în Evanghelia lui Isus Cristos, a fost și este că ni se spune: Da, într-adevăr, acest leac pentru moarte, acest adevărat medicament al nemuririi există. A fost găsit. Este la îndemâna noastră. În botez, acest medicament ne este dat. O viață nouă începe în noi, o viață care se maturizează în credință și nu se stinge prin moartea vieții vechi, ci numai atunci se revelează pe deplin. Leacul pentru moarte există. Hristos este pomul vieții, încă o dată la îndemâna noastră. Dacă rămânem aproape de El, atunci avem viață, potrivit Aleteia.

Citește și: Povestea copilului de 11 ani care a supraviețuit prăbușirii unui avion. Oamenii au considerat că este un miracol

Dacă vrem să „trăim pentru totdeauna”, trebuie să mergem la adevăratul „pom al vieții”, Isus Cristos, care ne deschide un tărâm al nemuririi care este dătător de viață.

Viața în cer nu va fi ca viața pe pământ. Va fi un loc fără lacrimi, războaie, violență sau anxietate. Este un loc de pace veșnică, nu doar o prelungire a pământului nostru rănit.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite