Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Povestea copilului de 11 ani care a supraviețuit prăbușirii unui avion. Oamenii au considerat că este un miracol

Povestea copilului de 11 ani care a supraviețuit prăbușirii unui avion. Oamenii au considerat că este un miracol/ Freepik
Povestea copilului de 11 ani care a supraviețuit prăbușirii unui avion. Oamenii au considerat că este un miracol/ Freepik

Un băiat de 11 ani, Norman, a mers doi kilometri prin zăpadă și gheață, după ce a supraviețuit unui accident de avion în Munții San Gabriel.

Doi bărbați, inclusiv tatăl băiatului, au fost uciși în accident, iar o femeie a murit încercând să se plimbe de la locul accidentului cu băiatul. Băiatul, Norman Ollestad Jr., din Santa Monica, California, stând într-un scaun cu rotile cu mama sa lângă el, după eliberarea sa dintr-un spital, a povestit cum el și Sandra Cressman, în vârstă de 30 de ani, au supraviețuit accidentului de la Cessna, 172 m, cu un singur motor, în jurul orei 8.

Ghemuit sub aripa avionului

El a spus că s-au înghesuit pentru căldură sub o aripă a avionului timp de aproximativ șapte ore. Temându-se că vor îngheța, au decis să încerce să ajungă pe munte.

„Am alunecat pe fundul meu și de fiecare dată când am mers prea repede, am blocat un băț în zăpadă. Dar domnișoara Cressman a alunecat pe gheață și nu a mai putut continua”, a spus Norman, potrivit The New York Times.

„Ochii ei erau deschiși, dar nu putea vorbi. Când au sosit salvatorii, ea era moartă”. Norman a acoperit aproximativ jumătate din cei doi kilometri de la locul accidentului până la ferma, prin alunecare mers-oprire, a spus Lieut Richard Smith, din cadrul Departamentului șerifului din comitatul San Bernardino. Norman a spus că a venit apoi pe o pajiște și a urmat un pârâu până la casa unde oamenii au cerut ajutor. I-a luat două ore, a spus el. Avionul s-a prăbușit la aproximativ 50 de kilometri, nord-est de Los Angeles. Epava a fost descoperită, după ce norii care acoperiseră munții au fost curățați. O echipă de salvare a fost transportată la fața locului de către un elicopter.

Foto credit: Daily Mail

Citește și: Cum se trezeau oamenii înainte de existența ceasului. Metodele ingenioase la care apelau

Corpul domnișoarei Cressman a fost găsit la aproximativ 100 de metri de avion. Poliția a recuperat cadavrele Norman Ollestad Sr., un avocat, și Bob Arnold, în vârstă de 27 de ani, un instructor de zbor, Mar Vista, la locul accidentului. Dl. Ollestad, un student pilot, a fost un fost agent al Biroului Federal de Investigații și a scris o carte critică a biroului, potrivit The New York Times.

„Sunt puțin cam amețit. Cam asta este problema”, a spus Norman. Fața lui era umflată de mai multe tăieturi, iar mâna dreaptă ruptă era într-o distribuție.

Foto credit: Medium

Nu a renunțat niciodată

La un moment dat, Norman a spus, un elicopter a zburat deasupra capului și el a stat să facă valuri. „Părea că m-au văzut, dar cred că nu s-au mai întors niciodată”. El a spus că a fost descurajat pe scurt, dar a adăugat: „Nu am renunțat niciodată. Tata m-a învățat să nu renunț niciodată”, potrivit The New York Times.

Citește și: Pâinea prăjită, un pericol pentru sănătate. Avertismentul specialiștilor cu privire la aparatele toast

Avionul s-a prăbușit după ce a lovit un copac, potrivit lui Norman. „Am încercat să-l trezesc pe tatăl meu”, a spus băiatul, adăugând că tatăl său nu a răspuns niciodată. Tatăl său a susținut că, FBI a lansat o campanie pentru a-l discredita după publicarea în 1967, a cărții sale „Inside the F.B.I.”, dl Ollestad a soluționat un proces împotriva biroului în luna noiembrie, a aceluiași an. Totul a constat în colectarea a 10.000 de dolari în taxe legale și o promisiune din partea F.B.I. de a curăța dosarul personal de orice material necorespunzător. Un agent al biroului care a cerut să nu fie identificat a declarat că, Ollestad a fost agent în anii 1960 timp de aproximativ un an în Miami, conform The New York Times.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite