Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Listei pentru Cumpărături. Obiceiul fără de care viața noastră nu ar mai fi deloc la fel

Ziua Internațională a Listei pentru Cumpărături/ Freepik
Ziua Internațională a Listei pentru Cumpărături/ Freepik

Ziua Internațională a Listei pentru Cumpărături. În această zi se dă startul cumpărăturilor pentru sărbătorile de iarnă. Crăciunul este cea mai frumoasă perioadă a anului, plină de cadouri, sărbători, și o mulțime de adăugiri și de promoții apărute în mod constant, care ajung să te bombardeze. Nu mai este nicio îndoială că, această sărbătoare a devenit una foarte comercială, dar, pe lângă asta este și sărbătoarea care ne amintește de ideea cumpărării, atunci când toată lumea e ocupată cu cumpărăturile.

Istoria Zilei Internaționale a Listei pentru Cumpărături

Această zi are ca și dată stabilită, ziua de 25 noiembrie a fiecărui an. Cum Crăciunul a ajuns să fie un eveniment foarte comercializat al secolului 20, ziua de vineri imediat după ziua Recunoștinței, a devenit una dintre cele mai ocupate zile ale anului, mai ales, în S.U.A. Ca atare, de cele mai multe ori, este cunoscut ca și Vinerea Neagră, și este inevitabil ca mall-urile să nu fie asaltate de oameni care doresc să facă cumpărături și să cumpere cadouri.

Citește și: Consumul de cafea înainte de cumpărături poate provoca cumpărarea impulsivă – Studiu

De fapt, anumite persoane dintre acești cumpărători au devenit atât de obosiți de aceste cozi interminabile, încât au intrat în categoria celor care sărbătoresc ziua celor care nu cumpără nimic. Totuși, ziua listei pentru cumpărături are aceleași origini ca și Vinerea Neagră, și poate sau nu poate să coincidă foarte tare cu această zi a cumpărăturilor (ar putea chiar să-i ia locul zilei recunoștinței).

Cum să celebrezi Ziua Internațională a Listei pentru Cumpărături

Ziua listei pentru cumpărături este celebrată chiar cu o lună înainte de Crăciun, și aceasta este modul perfect de a-ți aminti să mergi și să dai startul cumpărăturilor tale. Da, exact așa este, este o zi care îți va aminti că e timpul să mergi și să lași deoparte procesul de procrastinare.

Dar, în suita de promoții, reduceri și cumpărături de Crăciun, în sine, se poate să uiți de ceva foarte important. Alergi ca nebunul, încolo și încoace, și se întâmplă să uiți de mâncare sau dacă ai ceva comestibil în frigider? Sau poate ai nevoie să cumperi lucruri pentru casă? Uite, poate această zi a listei pentru cumpărături este un ajutor foarte bun pentru tine.

Citește și: Pungile biodegradabile sunt poluante în proporție de până la 50%. Adevărul despre plasticul în care cărăm cumpărăturile

Ziua listei pentru cumpărături este foarte simplă de celebrat, realizezi o listă drăguță cu tot ceea ce consideri că ai nevoie, sau ce cadouri crezi tu că au nevoie oamenii ca să le cumperi. Sau poate ești una dintre acele persoane care face totul înainte de ziua Recunoștinței?

Poți suna și un prieten și îi poți reaminti că este ziua listei pentru cumpărături și că îi poți oferi o mână de ajutor în cumpărarea a ceea ce își dorește.

Așa că, sărbătorește această zi cu o relaxare, în confortul casei tale, amintindu-ți că, e o zi potrivită pentru tine, în termeni de cumpărături.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite