Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Confecționării Cadourilor. Pregătește-te să le oferi celor dragi cele mai inedite cadouri

Ziua Internațională a Confecționării Cadourilor/ Freepik
Ziua Internațională a Confecționării Cadourilor/ Freepik

Ziua Internațională a Confecționării Cadourilor. Ne năpădește un sentiment extrem de interesant atunci când începem să despachetăm un cadou, pentru a vedea ce anume se află în interiorul său. Sub acea hârtie decorativă se poate afla orice, fie că vorbim de un CD cu melodiile favorite ale trupei noastre, un nou set de căști, sau orice altceva dintr-o serie de idei de cadouri.

Dar ceea ce este cel mai important, e momentul acela în care persoana dragă desface cadoul, iar chipul acesteia se luminează de ceea ce se află în interiorul cutiei, ca semn al iubirii necondiționate din partea persoanei care dăruiește. De aceea, cu ocazia Zilei Internaționale a Cadourilor Confecționate, cu toții putem crea și oferi un cadou unei persoane dragi nouă, indiferent dacă aceasta cunoaște sau nu semnificația acestei zile.

Istoria Zilei Internaționale a Cadourilor Confecționate

Această zi internațională se sărbătorește pe data de 3 decembrie, a fiecărui an. Acum ceva vreme, nu atât de demult, dar a fost o perioadă semnificativă a omenirii, în care cadourile confecționate erau singura modalitate de a oferi un cadou. Nu exista nicio altă măsură de manufacturare, care să le ușureze oamenilor munca.

În momentul oferirii cadoului, cel ce primea darul, știa că ceea ce se afla în cutie era ceva prețios, și realizat de mână. Mai mult de atât, se știa că cel ce prezenta cadoul era și creatorul său, luându-și din timpul său pentru a crea ceva din suflet pentru un alt suflet. Și, cel mai probabil, îi luase și foarte mult timp planificarea oferirii cadoului.

Citește și: Idei de cadouri pentru iubita ta. Cum poți să-ți surprinzi partenera atunci când nu ai deloc inspirație

Este amuzant doar când ne gândim cât de importante erau pe atunci aceste cadouri. Fie că era vorba de o simplă scrumieră, un nou tricou sau un pătuț pentru bebeluș, toate aceste daruri erau pregătite cu atenție și cu multă dragoste.

Așa că, e momentul să te întorci în timp, când nu existau fabricile și aparatele electronice, și să pregătești un astfel de cadou, cu amprenta ta.

Cum să celebrezi Ziua Internațională a Confecționării Cadourilor

Ziua națională a cadourilor confecționate este o zi ce încurajează fiecare persoană să își pună la treabă mânuțele și să creeze ceva neobișnuit de creativ. Fiecare dintre noi avem câte o abilitate pe care, probabil, încă nu am pus-o la contribuție sau nu am folosit-o la adevărata sa valoare. Ideile sunt multe, iar dacă dăm dovadă de puțină imaginație, putem să-i surprindem pe cei din jurul nostru.

Consideră această zi cel mai oportun moment în a te exprima!

Citește și: Cea mai darnică zodie. Nativii care ofere întotdeauna tot ce au mai bun

Câteva idei de cadouri pot fi:

  • Desenează un portret al unei persoane dragi
  • Creează postere cu ajutorul imaginației tale
  • Coase sau tricotează un cadou
  • Coace un cadou
  • Învață cum anume poți realiza un cadou

Nu contează maniera în care este realizat acest cadou, contează ca cel care primește cadoul, să știe ce mult este iubit și valoarea la care este el apreciat de către dăruitorul său. Așa că, fii creativ și creează un cadou cu adevărat unic!

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite