Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Top cele mai uimitoare stațiuni de schi din Europa. Puțină lume a auzit de ele și este locul ideal unde să mergi în vacanță de sărbători

Top cele mai uimitoare stațiuni de schi din Europa/ Pexels
Top cele mai uimitoare stațiuni de schi din Europa/ Pexels

Sărbătorile de iarnă de apropie cu pași repezi, astfel că toți ne gândim unde am putea să mergem în vacanță. Fiind sezonul pârtiilor de schi, cei mai mulți dintre noi vrem să ne bucurăm de câteva zile la munte în cele mai uimitoare stațiuni de schi.

Europa ascunde cele mai inedite pârtii de schi, iar dacă vrei ca anul acesta să ai parte de experiențe unite, trebuie să alegi una din aceste destinații. Deși sunt extraordinare, acestea par să fi fost ratate de mai toți turiștii și cunoscute mai degrabă de oamenii locului, potrivit CNN Travel.

Champoluc, Italia

Farmecul italian, priveliște către Matterhorn și prețuri mici. Zona de schi este ideală pentru schiorii la un nivel mediu și are legături cu Gressoney și Alagna.

Citește și: Cum va fi vremea iarna aceasta. Meteorologii au făcut primele estimări cu privire la prognoza meteo

Hochkoenig, Austria

Pârtii de schi mărginite de brazi, atmosfera tipic austriacă, sate pitorești și priveliști minunate. Hochkoenig este cel mai înalt munte din Alpii Berchtesgaden (2.941 de metri) și numele unei stațiuni situate la 80 de kilometri sud de Salzburg. Dacă ajungeți acolo, trebuie neapărat să mâncați friptură de porc cu găluște și varză murată, urmate de clătite Kaiserschmarrn cu prune înăbușite.

Riksgransen, Suedia

Soarele de la miezul nopții, aurora boreală, zăpada de vis, toate acestea există în cea mai nordică stațiune de schi din lume. Vreți să schiați pe lumină până la miezul nopții? E posibil în Riksgransen. Cândva, cantitatea uriașă de zăpadă a fost o problemă în aceste locuri, la 200 de kilometri de Cercul Polar. În anul 1910, orașul a fost închis, iar cei 500 de locuitori s-au mutat.

Val d’Anniviers, Elveția

O vale liniștită cu sate tradiționale, munți înalți și un domeniu schiabil extins. Găzduiește cinci mici stațiuni puțin comerciale, iar zona a câștigat recunoaștere datorită legăturii cu Grimentz și Zinal prin telecabină.

Baqueira-Beret, Spania

Zăpadă surprinzătoare, cazări la un preț bun, conexiuni cu alte stațiuni importante și tapas din plin. Această perlă din Pirinei este prețuită de mult timp de schiorii spanioli, inclusiv de familia regală, dar ceilalți turiști par să nu știe multe lucruri despre ea.

Citește și: Aeroporturile din București se pregătesc de iarnă. Companiile au pregătit un plan

Warth-Schrocken, Austria

Un sat peste care timpul nu a trecut, cu pârtii liniștite, zăpadă grozavă și legături cu zona de schi Arlberg. Prețurile sunt foarte bune, iar vedeta este telegondola care leagă Warth de luxosul Lech.

Sainte Foy, Franța

Un refugiu comparativ cu nebunia caracteristică stațiunilor populare, ideal pentru familii. Zona de schi se ridică de la 1.550 de metri la 2.620 de metri și are doar șase teleschiuri, dar pârtiile sunt numai bune.

Pralognan-la-Vanoise, Franța

Un sat autentic ascuns la capătul unei văi abrupte, sub impozanta Grand Casse de 3.855 de metri. Zona de schi se ridică de la 1.410 de metri la 2.355 de metri și oferă 26 de kilometri de pârtii îngrijite și 12 teleschiuri.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite