Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Aeroporturile din București se pregătesc de iarnă. Companiile au pregătit un plan

Aeroporturile din București se pregătesc de iarnă/ Unsplash
Aeroporturile din București se pregătesc de iarnă/ Unsplash

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti prezintă, marţi, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, utilajele speciale de intervenţie pe timp de iarnă şi modalităţile de acţiune pentru deszăpezirea şi degivrarea pistelor, platformelor, căilor de rulare şi drumurilor publice ale aeroportului.

Revista de front a tehnicii de deszăpezire şi degivrare are loc anual şi face parte din pregătirea pentru activităţile specifice pe timp de iarnă de pe platforma aeroportuară a Aeroportului Henri Coandă, precizează CNAB, potrivit Agerpres.

Citește și: Cum va fi vremea iarna aceasta. Meteorologii au făcut primele estimări cu privire la prognoza meteo

Conducerea Aeroportului Otopeni le recomandă călătorilor ca, de astăzi, să ajungă mai devreme pentru formalitățile necesare, cu trei ore înainte de îmbarcare, întrucât încep lucrările de modernizare a benzilor pe care se procesează bagajele de cală de la „Plecări”. Până în luna august a anului viitor, numărul ghişeelor de check-in se reduce semnificativ, de la peste 100, la mai puţin de 80.

Citește și: Cresc prețurile biletelor de avion. Motivul pentru care companiile aeriene scumpesc zborurile

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a informat că actualul sistem de procesare a bagajelor este vechi de 20 de ani, iar pentru înlocuirea cu un dispozitiv modern investiţia este de peste 20 de milioane de euro. La finalizarea lucrărilor, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va creşte cu 40% şi vor fi disponibile şi 12 ghişee care permit pasagerilor să-şi depună singuri bagajul de cală, fără a mai apela la ghişeele de check-in, relatează dcbusiness.ro.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite