Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Pensionarii vor primi lunar bani de la stat. Care este suma și ce criterii trebuie să îndeplinească aceștia

Pensionarii vor primi lunar bani de la stat/ Freepik
Pensionarii vor primi lunar bani de la stat/ Freepik

Joi, consilierii locali ai Sectorului 5 au aprobat proiectul primarului interimar, Constantin-Ion Melnic, de acordare a unei sume de 100 de lei sub formă de tichete sociale pentru pensionarii rezidenți în acest sector.

La şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local, 27 de consilieri au votat în favoarea proiectului, iar amendamentul propus pentru majorarea sumei de la 100 la 150 de lei nu a fost aprobat.

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 ianuarie 2023. Câți bani vor primi bătrânii

„Se aprobă acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete sociale pe suport electronic în valoare lunară de 100 de lei pensionarilor din sistemul public de pensii, rezidenți în mod legal pe raza Sectorului 5, ale căror venituri lunare nu depășesc plafonul de 1.500 de lei”, potrivit hotărârii votate joi.

Românii se tem că nu vor putea trăi din pensie

Peste șase din zece angajați români spun că nu au în prezent un plan pentru suplimentarea veniturilor când vor fi pensionari. Cum ar fi pensii private sau active imobiliare pe care le pot închiria sau vinde. Aceștia bazându-se strict pe banii pe care îi vor încasa din pensia de stat.

În aceste condiții, doi din zece salariați afirmă că vor continua cu siguranță să lucreze, chiar și doar part-time. Alți șase din zece iau în calcul această posibilitate, conform unui sondaj realizat de platforma de recrutare online Best Jobs.

Citește și: Pensiile ar putea crește în 2023. Eliminarea plafonului de 9,4% din PIB este esențială

“În prezent, 85% dintre respondenți afirmă că au un salariu net lunar sub pragul de 5.000 de leiIar în acest procent circa 30% câștigă sub 3.000 lei, ceea ce nu le permite să facă destule economii pentru vârsta pensionării. Alți 10% câștigă între 5.000 și 10.000 lei lunar, iar restul de 5% – peste 10.000 lei pe lună”, spun autorii sondajului.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite