Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Creșterea cu frați sau surori. Cum ne afectează aceasta personalitatea?

Creșterea cu frați sau surori. Cum ne afectează aceasta personalitatea/ Freepik
Creșterea cu frați sau surori. Cum ne afectează aceasta personalitatea/ Freepik

Un nou studiu cercetează efectele situației de a avea frați de un sex diferit, care îți poate influența personalitatea. După ce au fost luate în calcul răspunsuri de la peste 80.000 de oameni, din 9 țări, cercetările au ajuns la concluzia că, genul sexului viitorului tău frate nu îți afectează personalitatea deloc.

În timp ce, genul sexului fratelui îți poate afecta personalitatea pe timpul copilăriei, acest efect dispare pe parcursul perioadei adulte. Este adevărat că, dacă crești cu o soră sau cu un frate, acest aspect îți poate influența personalitatea, la vârsta maturității?

Unii oameni sunt de părere că, da și ajung foarte departe cu explicațiile legate de situația personalității. Cercetătorii au, de asemenea, foarte multe răspunsuri la aceste întrebări. Ca atare, un studiu mai dezvoltat, pe 80.000 de oameni, din 9 țări, are ceea ce poartă denumirea de răspuns la toate întrebările noastre.

Citește și: Bebelușii care se joacă împreună și socializează cu alți copii, au o mai bună sănătate mintală

Ideea de a avea un frate de sex opus nu ne afectează personalitatea pe parcursul maturității. Pentru a clarifica această idee – privim asupra stării personalității pe timpul maturității decât în timpul copilăriei. Este foarte important de clarificat deoarece sexul unui frate nu ne afectează deloc personalitatea, în timp ce, continuăm să locuim cu frații noștri, care, mai apoi, dispar din viețile noastre.

Cercetătorii au lucrat cu răspunsurile unor oameni din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, Germania, Suedia, Australia, Mexic, China și Indonezia. Ca urmare, s-a ajuns la concluzia că, petrecerea timpului cu un frate de sex opus ar putea contribui la creșterea tipului de personalitate. Nu s-a găsit nicio evidență în acest proces, ceea ce a fost destul de surprinzător.

Mixul de genuri în familie

O privire mai atentă asupra acestor studii a arătat un număr posibil de probleme, printre care, o selecție înaltă a prelevărilor, o multitudine de rezultate variabile, dar și statistici evidențiate a unor necunoscute sau o putere mai slăbuță.

Conform statisticilor, alegerea părinților de a avea un alt copil, depinde foarte mult de genul sexului copilului prezent, dar merge, de asemenea, și pe ideea de ce fel de personalitate are primul copil.
Mai exact, ultimul copil este o compoziție, care este una oarecare. Diferența dintre oamenii cu un frate și cei cu o soră, există în absența unui efect al fraților. Dar, când părinții decid să aibă cel de-al doilea copil, sexul acestuia este unul cu totul întâmplător, relatează Medical News.

Caracteristici ale personalității și ale genului fratelui viitor

Cercetătorii s-au axat pe influența pe care o au frații noștri asupra celor 5 trăsături, printre care deschiderea la noi experiențe, conștientizarea, extraversiunea, agreabilitatea, dar și nevroza, la fel ca și încrederea, răbdarea și cu puterea controlului.

Citește și: Oamenii care dorm puțin sunt mai predispuși să nu-i ajute pe ceilalți. Iată ce au arătat studiile

Bazate pe răspunsurile unui sondaj, ideile dobândite au fost următoarele: diferența dintre femei și bărbați este una consistentă. Aceasta le permite acestora să exploreze niște chestiuni nedeslușite dintre frați, folosind ceea ce ei numesc tipicul personalității feminine, ca și un simbol de măsurare a efectelor personalității.

În spatele personalității

Este bine de știut că, studiile Cools și Patacchini au descoperit, în privința femeilor că, o femeie cu un frate mai tânăr decât ea, a obținut cu 7% mai puțin decât o femeie cu o soră mai tânără. Conform acestor studii, o femeie care are un frate mai mic, alege de cele mai multe ori o carieră bazată pe un tipar tradițional. Salariile lor sunt mult mai drastice atunci când e vorba de instinctul matern decât în cazul unei femei cu o soră mai mică.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite