Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Bebelușii care se joacă împreună și socializează cu alți copii, au o mai bună sănătate mintală

Bebelușii care se joacă împreună și socializează cu alți copii/ Pixabay
Bebelușii care se joacă împreună și socializează cu alți copii/ Pixabay

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au descoperit că acei copii care se joacă împreună de la o vârstă foarte fragedă au o sănătate mintală mult mai bună, după 4 ani. Până la vârsta de 18 luni un copil are nevoie de compania altor copii. De ce anume? Pentru că, jucându-se, ajung să își dezvolte calitățile sociale, personalitatea, curiozitatea, încrederea în sine, dar și sistemul emoțional.

Aceste calități sunt toate foarte cruciale pentru a-i întări psihologic, în timp ce cresc. Iar, astăzi, există și un studiu care să dovedească acest lucru. Din studiu reiese că acei copii care învață să se joace cu alții, în cadrul grădiniței, tind să aibă o sănătate mintală mai bună cu cât se maturizează. E denumită abilitatea de a te juca cu un coleg, capacitatea de a te juca cu alți copii, având un efect protectiv.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au analizat datele a aproape 1700 de copii, date colectate când aceștia aveau doar 3-7 ani. Aceia cu o abilitate mai bună de a se juca cu un coleg, în mod consistent, au arătat mai puține semne ale dificultății mintale, probleme emoționale, și mult mai puțin predispuși în a se bate cu alți copii, în jur de 4 ani mai târziu.

Citește și: Animalele de companie ajută copiii să-și dezvolte creierul. Iată de ce este bine ca micuțul tău să aibă un prieten blănos

Dr. Jenny Gibson, de la Play in Education, centrul de dezvoltare și de învățare al Universității Cambridge, spune: „Noi credem că, actul conectării există datorită petrecerii timpului cu alți copii, copii care ajung să aibă abilități mai puternice, să-și întemeieze mai ușor prietenii, mai ales, când încep școala. Chiar dacă se află la un grad scăzut al sănătății mintale, prieteniile îi vor face să treacă cu bine peste toate aceste probleme”.

Cercetătorii au folosit datele a mai multor copii, care au crescut în Australia, care vorbesc despre dezvoltarea copiilor din Australia, între anii martie 2003 și februarie 2004. Acesta include un record, referitor la părinți și carierele acestora, a modului în care copiii se joacă în diferite situații, la vârsta de 3 ani. Acesta acoperă mai multe tipuri de jocuri cu colegii, printre care jocuri simple, jocuri imaginare, activități cu scopuri prestabilite (cum sunt cele de tipul, construirea unui turn) sau jocuri colaborative, de genul ascunde și caută.

Citește și: Top 6 seriale educaționale. Ce le recomandăm copiilor să vizioneze

Acești 4 indicatori de jocuri cu colegii au fost folosite pentru a crea o măsură a abilității de joc cu colegii.
Legătura consistentă dintre jocul cu un coleg și sănătatea mintală există, în cel mai sigur caz, deoarece jucându-te cu alții, îți dezvolți abilitatea de a înțelege și de a răspunde sentimentelor altor oameni, ceea ce ajută la crearea unei stabilități și a unei prietenii reciproce.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite