Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Costurile cu încălzirea în această iarnă vor exploda. Anunțul momentului pentru cei care au apartamente cu trei camere

Costurile cu încălzirea în această iarnă vor exploda/ Pixabay
Costurile cu încălzirea în această iarnă vor exploda/ Pixabay

Costurile cu încălzirea în această iarnă vor exploda. Fostul director al RADET, Radu Opaina, susține că românii vor trebui să plătească în acest an prețuri duble față de anul trecut pentru a se încălzi iarna aceasta.

„Asta este o altă latură a nenorocirilor (plata întreținerii – n.r.). Vor avea căldură unii, vor avea apă caldă, dar prețurile, costurile, vor fi duble”, a declarat Radu Opaina, potrivit Gândul.

De asemenea, consilierul general la Primăria Capitalei, Marius Pavel, a vorbit la rândul său despre aceste costuri. În opinia sa, prețurile pentru căldură la iarnă vor fi „mai mult decât duble”.

„Vor fi mai mult decât duble (prețurile – n.r.), de două ori jumătate, a crescut prețul. La 1 aprilie, la propunerea primarului general, a fost crescut prețul gigacaloriei de 2,5 ori, care s-ar putea să crească. Așa că, declarația primarului general că nu crește prețul gigacaloriei este o mică minciună, ca să o definesc foarte blând”, a declarat și Marius Pavel.

Citește și: Tarife noi la energie de la 1 ianuarie 2023. Ce trebuie să știe consumatorii

Mai exact, Radu Opaina spune că pentru un apartament de trei camere se vor plăti 1.000 de lei pe lună.
„Trei camere, trei persoane, standard, dacă plăteai anul trecut cinci milioane, cinci milioane cinci sute (550 lei – n.r.), acum se plătește undeva la zece milioane (1.000 de lei – n.r.)”, a declarat Radu Opaina.

De asemenea, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a atras atenţia asupra faptului că PMB va plăti în acest an 1,5 miliarde de lei subvenții pentru termoficare, în condițiile în care în perioada 2011-2020 achita sub 700 de milioane de lei, iar în 2021 suma a ajuns la 950 de milioane de lei.

Citește și: Cum să reduci consumul de energie electrică și să economisești bani

Edilul general a declarat că Primăria Capitalei îşi va plăti în acest an datoriile către Termoenergetica, aşa cum a făcut-o şi în anul 2021. El a arătat însă că Municipalitatea nu va putea achita şi alte 600-650 de milioane de lei care s-au acumulat în ultimii trei ani, reprezentând diferență de tarif între preţul real de furnizare a gigacaloriei şi preţul pe care îl stabilește ANRE.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite