Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Beneficiile zațului de cafea. Toată lumea îl aruncă, însă, iată cum te poate ajuta acesta

Beneficiile zațului de cafea/ Freepik
Beneficiile zațului de cafea/ Freepik

Există o sumedenie de idei și de moduri prin care se poate reutiliza zațul de cafea. Unele dintre ele te vor surprinde cu adevărat.

Este foarte bun pentru sol

Fiind bogat într-un conținut de azot, fosfor, potasiu și alte substanțe minerale, zațul de cafea este unul dintre cele mai bune îngrășăminte pentru flori și plante. Mai bine spus, unul dintre felurile de mâncare preferate din meniul plantelor.

Îndepărtează pisicile

Pisicile nu suportă mirosul de cafea, iar cu ajutorul zațului, acestea pot fi ținute departe de ghivece cu flori.

Un bun înlocuitor al detergentului de vase

Încearcă-l și vei descoperi că, zațul de cafea distruge murdăria de pe vasele tale.

Un adversar potrivit al mirosurilor urâte

Tot acest zaț de cafea poate fi utilizat ca și odorizant de cameră, unul natural, de această dată. Rolul zațului este de a absorbi mirosurile urâte.

Oferă un aspect nou obiectelor de mobilier

În cazul în care aveți zgârieturi proaspăt realizate, zațul de cafea ajută la ștergerea acestora. Atenție, aici vorbim doar de obiectele de mobilă din lemn.

Alungă țânțarii

Un alt beneficiu al zațului de cafea are legătură cu țânțarii. Dacă nu ați încercat asta până acum, trebuie să o faceți. Puneți într-un vas termorezistent zațul de cafea complet uscat și aprindeți-l cu un chibrit. Fumul generat va îndepărta insectele din preajma ta.

Se luptă și cu mirosul de usturoi

E o luptă cot la cot, cu zațul de cafea. După ce ați finalizat preparatele ce conțin și usturoi și vreți să scăpați de acest miros, frecați-vă mâinile cu zaț de cafea umed. Rezultatul este unul surprinzător.

Plastilină naturală

Acesta nu este caracterizat ca și sfat, însă, încercați să amestecați zaț de cafea cu sare de mare, apă fierbinte și ulei și veți observa cât de fericiți vor fi cei mici, de această „plastilină naturală”.

Exfoliant pentru corp

Zațul de cafea este, probabil, una dintre cele mai clasice rețete de a-ți întreține pielea corpului. Rolul acesteia este de a o lăsa moale și catifelată.

O soluție pentru față

Dacă sunteți de părere că, cafeaua este mult prea dură pentru fața dumneavoastră, atunci, adăugați niște ulei de palmier sau migdale. Procesul care se va desfășura va fi sub forma unui abraziv moale.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite