Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Beneficiile plantei Aloe Vera și cum ne ajută aceasta organismul

Beneficiile plantei Aloe Vera/ Freepik
Beneficiile plantei Aloe Vera/ Freepik

Aloe Vera este una dintre plantele verzi, de tipul suculent, care se dezvoltă, mai ales în Peninsula Arabă, Insulele Canare, Capul Verde, precum și în nordul Africii.

Aceasta are o înălțime destul de redusă, crescând doar până la maxim 60-100 cm. Frunzele sale pot avea diferite nuanțe, de la un verde crud, la un verde-gri. Florile sale își fac apariția pe timpul verii și pot atinge o înălțime de 90 cm.

Datorită numărului mare de vitamine și minerale din frunze, Aloe Vera este una dintre cele mai bune plante medicinale în tratarea unor boli, dar și în alinarea durerii.

Beneficiile plantei Aloe Vera

Vindecă rănile

Una dintre beneficiile acestei plante este legată de vindecarea rănilor. Studiile au arătat că utilizarea unor creme care conțin această substanță ajută la reducerea inflamațiilor pielii cu un procent de 83%.

Tratează constipația

Conform unui experiment realizat pe 28 de adulți, sănătoși de fel, s-a ajuns la concluzia că laxativele cu Aloe Vera au un grad mai ridicat de fenolftaleină, un compus care ajută la tratarea constipației.

Tratează arsurile

Cremele cu extract de Aloe Vera sunt recomandate de către institutul US Food and Drug Administration cu scop în tratarea arsurilor minore și a protecției împotriva radiațiilor UV.

Susține sistemul imunitar

Totalitatea de substanțe chimice pe care le conține această plantă, printre care bradikinina și zincul, sunt necesare în buna funcționare a sistemului imunitar.

Reduce nivelul zaharului din sânge

Conform unui alt studiu, este nevoie doar de o lingură de Aloe Vera, pe zi, timp de șase săptămâni, pentru ca glicemia unei persoane să ajungă să scadă.

Rol antiseptic, antiviral și antifungic

În urma unui raport s-a ajuns la concluzia că extractul de Aloe Vera este folosit și în refacerea organismului în urma unei intervenții dentare, fără să provoace efecte adverse.

Contribuie la reducerea timpurie a îmbătrânirii pielii

Această plantă ajută la întinerirea pielii, conform unui studiu realizat pe 30 de femei cu vârsta peste 45 de ani. Contribuie la creșterea producției de colagen, fiind un element important în oferirea elasticității pielii.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite