Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Mâncarea de tip „junk food” crește riscul de depresie. Alimentele pe care trebuie să le eviți

Junk food/ Freepik
Junk food/ Freepik

Un studiu realizat în Marea Britanie a arătat că alimentele de tip „junk food” pot părea foarte delicioase la prima vedere, dar consumul lor poate avea consecințe grave asupra sănătății mintale. Alimentele bogate în grăsimi saturate și carbohidrați pot declanșa inflamații în corp, un mecanism natural de apărare împotriva infecțiilor, toxinelor și leziunilor.

Citește și: De ce ne simțim obosiți după o muncă solicitantă din punct de vedere mental?

Persistența acestor inflamații cronice poate crește riscul dezvoltării unor afecțiuni grave, cum ar fi cancerul, astmul și bolile de inimă. Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au descoperit că inflamațiile cronice pot crește și riscul de depresie cu aproximativ 40%. Aceștia au analizat datele din 11 studii, care au implicat peste 100.000 de participanți, conform Medical Xpress.

Participanții care au consumat regulat alimente precum mezeluri, dulciuri și fast-food au avut, în medie, un risc de 1,4 ori mai mare de a dezvolta simptome depresive.

Citește și: Ziua Internațională a Fast-Food-ului. Plouă în gura fiecăruia dintre noi doar când auzim acest termen

Experții recomandă în schimb să ne concentrăm pe consumul de alimente bogate în fibre, vitamine și grăsimi nesaturate, care pot avea un efect opus și pot fi considerate ca un tratament pentru depresie.

Te-ar putea interesa și