Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

De ce nu ar trebui să dormi pe spate. Multe probleme de sănătate sunt cauzate de această poziție

De ce nu ar trebui să dormi pe spate/ Freepik
De ce nu ar trebui să dormi pe spate/ Freepik

Obținerea unui somn bun în timpul nopții este în topul majorității listelor noastre de priorități, deci, în mod natural, sfaturile despre cum să ne îmbunătățim somnul sunt doar povești pentru urechile noastre. Iată de ce nu trebuie să dormi pe spate!

Îmi pare rău, chiar ai avut un somn prost, nu-i așa? Potrivit unor experți în domeniul somnului, există o poziție pe care ar trebui să o eviți atunci când te pui la culcare și este foarte probabil să fie cea în care dormi cel mai mult. Se pare că dormitul pe spate nu este atât de benefic, iar dacă dormi pe o parte, cele 40 de clipiri sunt mai puțin susceptibile de a fi întrerupte. Studiile au arătat că, așezarea pe spate, în pat, se poate corela cu somnul slab.

Un studiu realizat de către psihologul Joseph De Koninck, a constatat că „în mod constant, persoanele care dorm prost, petrec mai mult timp pe spate, cu capul drept”. El și cu echipa sa au examinat caracteristicile somnului a opt persoane care dorm bine și opt persoane care dorm prost într-un laborator.

Citește și: Cum poți slăbi în timpul somnului. Metoda prin care poți pierde din greutate în timp ce dormi

Rezultatele au fost reluate de un studiu ulterior, condus de către Arie Oksenberg, care este directorul unității de tulburări de somn de la Spitalul Loewenstein. Oksenberg și cu echipa sa au studiat pacienții cu apnee obstructivă severă de somn – o tulburare de respirație legată de somn, concluzionând că, evenimentele apneeice (atunci când respirația este întreruptă în timpul somnului) au fost mai frecvente atunci când pacienții stau pe spate, spre deosebire de cea pe o parte. Dormitul pe o parte este, de asemenea, spus că, are unele beneficii pentru sănătate – cum ar fi reducerea presiunii asupra inimii.

Se pare că dormitul pe o parte este cel mai bun, deoarece pe partea din față poate provoca, de asemenea, probleme. Un expert în somn a împărtășit recent câteva dintre dezavantajele somnului pe partea stomacului fiecăruia, pe TikTok.

Un purtător de cuvânt de la Levitex, o marcă de perne și saltele care se concentrează pe sănătatea coloanei vertebrale, a explicat că așezarea pe față pentru perioade lungi de timp poate face ravagii pentru spate.

Citește și: De ce nu ar trebui să adormi cu telefonul lângă tine. Eliminarea acestui obicei te-ar putea scăpa de insomnie

Purtătorul de cuvânt a demonstrat pozițiile de somn, cu ajutorul unei femei care poartă un costum făcut să arate ca un mușchi uman. El a explicat că mușchii din partea din spate a picioarelor noastre superioare trebuie să se extindă atunci când suntem întinși pe partea din față pentru a menține poziția, ceea ce este literalmente – o mulțime de muncă pentru picioare.

De asemenea, el a spus că statul întins pe față poate provoca probleme de spate, care vor începe probabil „foarte, foarte curând”, dacă nu veți începe să vă schimbați pozițiile de dormit.

Deci, dacă ați avut probleme cu somnul în ultima vreme sau v-ați trezit cu un spate care strigă de durere, poate ați putea da uneia dintre aceste poziții de somn recomandate o încercare, doar pentru a vedea dacă vă rezolvă sau nu problemele.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite