ADVERTISEMENT

Ziua Mondială a Poeziei. Astăzi este despre poezie și dialogul intercultural

Ziua Mondială a Poeziei/ Pexels
Ziua Mondială a Poeziei/ Pexels

Ziua Mondială a Poeziei este sărbătorită în fiecare an pe data de 21 martie. Această zi este dedicată celebrării poeziei și a rolului său în cultură și societate. Această zi a fost instituită de către UNESCO în anul 1999, cu scopul de a promova poezia, de a promova dialogul intercultural și de a-i oferi o mai mare vizibilitate în cadrul culturii globale.

Poezia este o formă artistică veche de mii de ani și este considerată unul dintre cele mai puternice mijloace de expresie a emoțiilor și trăirilor umane. Poezia poate fi scrisă în diferite stiluri și forme, cum ar fi sonete, haiku, lirică, baladă și multe altele. De-a lungul timpului, poezia a inspirat oameni din toate culturile și a fost folosită pentru a exprima sentimente precum iubirea, durerea, pierderea, fericirea și multe altele.

Citește și: Ziua Internațională a Povestitului. Astăzi celebrăm importanța poveștilor ca metodă de comunicare

Ziua Mondială a Poeziei este o ocazie de a celebra poezia și de a-i aduce recunoaștere și apreciere în cadrul culturii globale. În această zi, evenimente și activități sunt organizate în întreaga lume pentru a marca importanța poeziei. Aceste activități pot include lecturi publice de poezii, concursuri de poezie, recitaluri, discuții și multe altele.

În plus, Ziua Mondială a Poeziei poate fi o ocazie pentru a descoperi poeți noi și talentați. Această zi poate fi un moment excelent pentru a explora poezia din alte culturi și țări și pentru a descoperi lucruri noi și interesante despre oameni și tradițiile lor.

Citește și: Cărțile care au prezis viitorul. Ce secrete se ascund printre paginile acestora

În concluzie, Ziua Mondială a Poeziei este o ocazie importantă de a celebra poezia și de a-i recunoaște rolul important în cultură și societate. Această zi ne oferă ocazia de a descoperi poezia din alte culturi și de a ne conecta cu oameni din întreaga lume prin intermediul acestei forme artistice. Haideți să marcăm această zi prin a ne bucura și a celebra poezia în toată diversitatea ei!

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite