Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Povestitului. Astăzi celebrăm importanța poveștilor ca metodă de comunicare

Ziua Internațională a Povestitului/ Pexels
Ziua Internațională a Povestitului/ Pexels

Ziua Internațională a Povestitului este o sărbătoare anuală dedicată artei de a povesti povești și a împărtăși tradiții, istorii și culturi din întreaga lume. Această zi este sărbătorită pe 20 martie și are ca scop promovarea valorii storytelling-ului ca metodă de comunicare și de transmitere a cunoștințelor.

Povestirea este o formă veche de comunicare, care a fost folosită de-a lungul timpului pentru a transmite informații și pentru a păstra tradițiile vii. Din copilărie, suntem învățați să ascultăm povești și să le spunem celorlalți, iar această tradiție continuă și astăzi, într-o varietate de medii și contexte.

În ultimii ani, interesul pentru storytelling a crescut, iar numeroase organizații și companii utilizează această tehnică pentru a-și promova brandurile și produsele. De asemenea, povestitul poate fi folosit pentru a-i ajuta pe oameni să se conecteze între ei și să își împărtășească experiențele, să își exprime emoțiile și să își dezvolte empatia și înțelegerea.

Citește și: Ce au în comun huliganul, boicotul și adidașii. Poveștile amuzante și neștiute din spatele unor cuvinte pe care oamenii le-au făcut celebre

Ziua Internațională a Povestitului a fost instituită în 1991 de către Consiliul Internațional al Organizațiilor pentru Povestit (International Storytelling Network) și a fost sărbătorită pentru prima dată în 1992. În fiecare an, evenimentele organizate cu această ocazie includ spectacole de povești, conferințe, ateliere de lucru și alte activități care promovează arta de a povesti.

În timpul Zilei Internaționale a Povestitului, oamenii sunt încurajați să împărtășească poveștile lor cu alții și să asculte poveștile altora. Această zi poate fi o oportunitate de a descoperi tradițiile și culturile din alte țări și de a experimenta o varietate de stiluri și tehnici de povestire.

Citește și: Ziua Internațională a Fericirii. Astăzi este o ocazie bună să fii recunoscător pentru tot ceea ce ai

Povestitul poate fi o metodă puternică de a ne conecta cu trecutul nostru și de a ne înțelege prezentul și viitorul. Într-o lume în care comunicarea este tot mai fragmentată și impersonală, storytelling-ul ne permite să ne conectăm cu oamenii din jurul nostru.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite