Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Artiștilor. Astăzi sărbătorim oamenii care au realizat o imagine mai bună a istoriei lumii

Ziua Internațională a Artiștilor/ Pixabay
Ziua Internațională a Artiștilor/ Pixabay

Ziua Internațională a Artiștilor. Arta a reprezentat mereu o parte importantă a experienței umane, iar primele dovezi ale lumii au fost surprinse prin artă, sculpturi sau muzică, ci nu sub formă scrisă în cărți. Acestea au ajutat în procesul realizării unei imagini mai bune a istoriei lumii din trecut.

Fie că, dezvăluie un stil de îmbrăcăminte purtat într-o anume perioadă de timp, având ca locație un tablou sau o mică erezie ascunsă în una dintre cele mai religioase lucrări din lume, arta ne poate dezvălui o parte ascunsă sau poate pierdută a noastră, chiar și în prezent.

Câteva informații despre ziua internațională a artiștilor

Această zi vorbește despre acele suflete creative, care vor lăsa niște dovezi sau urme ale artei prezentului pe viitor, acestea putând fi păstrate și în cărțile de istorie. Angoasa și bucuria acestui suflet uman este portretizat de-a lungul sunetelor unei melodii, violența și furia surprinse într-un tablou sau fotografie, sau înfățișarea unei statui holbându-se la eternitate.

Această zi a fost creată și cu scopul de a ne bucura de această minunată lume a artei și a muncii creative, care poate să reiasă din mâinile unui simplu om. Ar trebui să acordăm fiecare dintre noi, câteva minute pentru a reflecta asupra impactului incredibil pe care arta îl poate avea asupra noastră și asupra lumii. Aceasta nu se rezumă doar la artă și la picturi, ci și la diferitele forme ale artei, pornind de la sculptură la desen.

Citește și: Ziua Mondială a Scriitorilor. Cele mai indecente secrete ale marilor scriitori

Există un tip special de persoană, care interpretează un artist. Această persoană este genul gânditorului, care reflectă mai departe de ceea ce se află în interiorul unui subiect. Un artist este într-un mod natural creativ, iar aceștia folosesc privirea ca pe o modalitate de a privi lucrurile dintr-o perspectivă diferită.

Munca pe care aceștia o creează este uimitoare, iar pentru aceia dintre noi, care nu avem un simț creativ sau un simț al artei, în structura noastră scheletică, ar trebui să apreciem, cu adevărat, aceste persoane talentate.

Istoria zilei internaționale a artiștilor

Această zi se sărbătorește pe data de 25 octombrie, a fiecărui an. Ziua internațională a artiștilor a fost stabilită de Chris MacClure, un artist canadian, care este specializat pe stilul artei cunoscut ca, „Realismul romantic”. Creațiile sale artistice au fost un mod de a face cunoscut modul său de a privi viața într-un Realism romantic, și l-a ajutat în a deveni unul dintre cei mai cunoscuți artiști de origine canadiană. El a creat această zi pentru a aduce recunoștință lumii artei și pentru a celebra toate modurile prin care artiștii văd lumea proprie a artei lor.

Cum să sărbătorim ziua internațională a artiștilor

Cea mai bună modalitate este de a-ți sprijini artiștii tăi locali, pentru că, cele mai multe comunități au o artă locală, care are rolul de a aduna modul lor unic de a privi arta și de a le surprinde personalitatea. Dacă ești în căutarea a ceva care că-ți scoată în evidență dormitorul sau camera de zi, atunci, fii pe fază și caută o piesă unică a acestor artiști, cu ocazia zilei dedicată lor.

Vizitele la muzee sau galerii de artă, pot fi o altă opțiune în a celebra această zi. Așa că, realizează o vizită la localurile de artă ale zonei tale, și poate, vei da peste ceva ce îți va schimba sau îți va aduce ceva nou în viața ta. ZIA este un mod potrivit de a celebra acești artiști, și toți artiștii care sunt în preajma noastră.

Citește și: Ziua Mondială a Caligrafiei. Totul despre arta scrisului frumos de mână

O altă modalitate este prin a învăța cât mai multe lucruri despre artiștii faimoși. Aceste informații îi includ pe Salvador Dali, Andy Warhol, Claude Monet, Pablo Picasso, dar și Vincent van Gogh. Mulți dinte acești artiști au o istorie a artei interesantă și poți aduna multe informații despre creațiile artistice minunate pe care aceștia le-au creat, printr-un research online.

De asemenea, poți realiza o muncă de cercetare mai amănunțită și să te documentezi și despre artiștii mai puțin cunoscuți.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite