Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă, despre bunul simț la teatru: „Dă-l dracu’ de telefon, băi nene, nu e nevoie să spui lumii că ai fost la teatru”

Tudor Chirilă
Tudor Chirilă

Actorul Tudor Chirilă a semnalat, pe Facebook, lipsa de apreciere a unui spectator pentru actorii de pe scenă, la spectacolul „Căsătoria” de la Teatrul de Comedie. El a scris că „teatrul nu e cinematograf”, ci locul unde „publicul se conectează cu actorii şi invers”.

Citește și: Ziua Mondială a Teatrului. Cum te ajută teatrul să te dezvolți armonios

„Telefoanele mobile au apărut la noi prin ’96. De atunci au trecut 28 de ani şi ele încă mai sună în sala de spectacol. Cum s-a întâmplat aseară (vineri, 2 februarie, n.r) la ‘Căsătoria’, la Teatrul de Comedie. Probabil că dacă era scena mea aș fi oprit spectacolul. Măcar pentru a-l face să înțeleagă pe proprietar cât de nasol e pentru un actor să-i fie întreruptă concentrarea. Aș mai adăuga că vedem fețele luminate de ecrane, că vedem, fără să ne dorim asta, telefoanele îndreptate spre noi filmându-ne şi aș zice că e urât, urât rău. Teatrul nu e cinematograf. Teatrul e un loc în care publicul se conectează cu actorii şi invers. Conexiunea asta este fragilă, firavă, uşor de frânt. Dă-l dracu’ de telefon, băi nene, nu e nevoie să spui lumii că ai fost la teatru. Sau nu, poţi s-o spui, nu mai tre’ s-o și arăți. Poate în seara asta avem mai mult noroc. Tot la Comedie, tot la ‘Căsătoria'”, este mesajul actorului, apreciat de mulţi comentatori.

„Din respect pentru artişti şi pentru a evita situaţiile neplăcute, vă rugăm să fiți punctuali. De asemenea vă rugăm să nu folosiți telefoanele mobile pe durata desfășurării spectacolelor. Este interzisă folosirea în sălile de spectacole a aparatelor de fotografiat, precum şi a celor de înregistrat audio sau video”, este mesajul publicat pe site-ul Teatrului de Comedie.

Citește și: Ministrul Culturii propune ca elevii să fie obligați să meargă la teatru, operă sau muzeu: „Să facă un eseu despre ce au văzut”

Spectacolul „Căsătoria” este regizat de Andrei şi Andreea Grosu şi îi are în distribuţie pe: Tudor Chirilă, Mirela Zeța, Liviu Pintileasa, Mihaela Teleoacă, Alin Florea, Dan Rădulescu, Bogdan Cotleț, Smaranda Caragea, Silviu Debu.

Te-ar putea interesa și