Câți angajați au lucrat de acasă în pandemie? România şi Bulgaria sunt codaşele Europei la telemuncă

Muncă de acasă în pandemie/ Pexels
Muncă de acasă în pandemie/ Pexels

Măsurile de distanțare socială introduse ca răspuns la pandemia de Covid-19 au forțat mulți oameni să lucreze de acasă și au accelerat tendința de lucru la distanță.

Eurostat a făcut publice joi câteva date noi și interesante, care arată ponderea persoanelor angajate din Europa, cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani, care și-au mutat biroul la domiciliu. După cum remarcă Miall McCarthy, de la Statista, în ultimul deceniu, procentul acestora a fost în jur de 5 procente, iar pandemia a crescut procentul acestora la 12,3 la sută. Acest infografic arată situația de pe continent, iar singurele țări pentru care datele nu sunt disponibile sunt Marea Britanie, Islanda, Elveția și Norvegia.

Cu un sfert dintre angajați care lucrează în mod obişnuit de acasă, Finlanda are în prezent cea mai mare pondere de lucrători la distanță din UE. Este urmată de Luxemburg și Irlanda, ambele având o pondere a muncii de la domiciliu de peste 20%. În schimb în Europa de Est, conceptul de telemuncă abia dacă a fost pus în practică în 2020 România având penultima pondere de pe continent, cu un procent de doar 2,5% lucrători de la distanță, penultimul între țările luate în discuție. Doar Bulgaria este mai jos decât noi, cu un 1,2%.

Există tendințe diferite în funcție de vârsta şi sexul angajaților care lucrează de acasă. În 2020, un procent mai ridicat de femei (13,2%) lucrau în mod obişnuit de acasă, față de bărbați (11,5%). Este mult mai puțin probabil ca oamenii mai tineri să lucreze de acasă, anul trecut doar 6,3% dintre cei cu vârsta între 15 şi 24 de ani declarau că lucrează de acasă, comparativ cu 13% dintre cei cu vârsta între 25 şi 49 de ani şi 12,4% dintre cei cu vârsta între 50 şi 64 de ani.

În acelaşi timp, nouă din zece angajați îşi doresc flexibilitate în alegerea locului de unde muncesc şi a programului de muncă, astfel că peste jumătate (54%) dintre respondenții angajați ar alege un programul de lucru flexibil, dacă ar putea opta, în timp ce pentru 40% ar prima flexibilitatea în privința locului din care muncesc, după cum relevă un studiu EY.

În medie, angajații şi-ar dori să lucreze în regim de telemuncă între două şi trei zile după încheierea pandemiei. Odată cu relaxarea restricțiilor sanitare din țările lor, 22% ar prefera să lucreze integral la birou, iar 33% dintre respondenții angajați şi-ar dori o săptămână de lucru mai scurtă. Mai mult, două treimi consideră că productivitatea lor poate fi măsurată cu precizie indiferent de locul unde muncesc şi că acest proces nu reprezintă un impediment pentru flexibilizare. Astfel, peste jumătate (54%) dintre angajații care au participat la studiu ar lua în considerare să plece de la actualul loc de muncă după încheierea pandemiei, dacă nu li se oferă un anumit grad de flexibilitate în privința locului şi a programului de muncă.

Studiul a sondat, de asemenea, atitudinea față de impactul telemuncii în cultura organizațională. În opinia a aproape jumătate (48%) dintre respondenți, cultura lor organizațională s-a îmbunătățit pe durata pandemiei provocate de Covid-19, în timp ce doar 31% consideră că aceasta s-a deteriorat.

Graficul țărilor europene cu ponderea angajaților care au lucrat de la distanță în pandemie:

Muncă de acasă în pandemie/ Statista
Muncă de acasă în pandemie/ Statista

Te-ar putea interesa și