Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Care este cea mai bună facultate din România? Topul instituțiilor superioare de învățământ în 2021

Cea mai bună facultate din România/ eff.org
Cea mai bună facultate din România/ eff.org

Suntem în perioada în care tinerii absolvenți de liceu se înscriu acum la instituțiile superioare de învățământ, dorindu-și să aleagă cea mai bună opțiune pentru ei și să urmeze totodată și cea mai prestigioasă facultate din România.

Deși majoritatea elevilor au știut din primii ani de liceu ce facultate vor urma și s-au pregătit intens pentru pasul acesta, sunt și tineri care nu s-au putut hotărâ sau care au fost indeciși cu privire la viitorul lor. Din acest motiv, îți prezint în materialul de mai jos un top al instituțiilor superioare de învățământ și implicit cea mai bună facultate din România.

Cum alegi cea mai bună facultate din România pentru tine. Care sunt criteriile după care să te ghidezi

Facultățile și-au pierdut mult din credibilitate în ultimul an, asta și din cauza pandemiei. Sistemul educațional a avut de suferit mult, iar elevii au început să vadă școală mai puțin importantă față de cum o vedeau înainte, asta pentru că toate cursurile online făcute din confortul casei i-a făcut să se gândească că orice lucru se poate schimba într-o clipită și că nu trebuie să mai piardă timpul.

Citește și: Ziua internațională a studenților, o sărbătoare născută din tragedie. Curaj, luptă, educație – armele cu care tânăra generație schimbă regimuri și care îi fac pe politicieni să tremure

Tehnologia a accelerat dezvoltarea multor ramuri economice, iar mai apoi a adus cu sine schimbări în comportamentele oamenilor. Însă, cu toate acestea facultățile clasice sunt încă viitorul unei națiuni educate și prospere.

Iată câteva criterii pe care să le iei în considerare atunci când alegi facultatea potrivită pentru tine. Mai multe detalii despre acestea găsești pe thestudent.ro.

 • Istoricul și gradul de inovare
 • Oportunitățile de muncă din viitor
 • Acoperirea nevoilor din societate

Top 10 cel mai bune instituții superioare de învățământ din România în 2021

Citește și: Hrană pentru creier. Există o legătură directă între dietă şi sănătatea mentală, ce alimente să consumăm pentru a preveni depresia, boala secolului XXI

 1. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
 2. Universitatea București
 3. Universitatea Politehnica din București
 4. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
 5. Academia de Studii Economice din București
 6. Universitatea Transilvania din Brașov
 7. Universitatea de Vest din Timișoara
 8. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
 9. Universitatea din Craiova
 10. Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iași

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite