Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Unde plecăm în vacanță toamna asta? 10 destinații de descoperit în luna septembrie

Unde plecăm în vacanță toamna asta/ Pexels
Unde plecăm în vacanță toamna asta/ Pexels

Ai lăsat să treacă vara și te-ai decis să pleci în vacanță în septembrie? Specialiștii în turism au deja pregătite cele mai bune destinații de descoperit în această perioadă. Fie pentru un sejur la plajă, la munte sau în oraș.

Marrakech

În luna septembrie, căldura este încă prezentă în Maroc, dar este mult mai suportabilă decât vara. O mare oportunitate de a descoperi minunile acestei țări este de a face o vizită la Marrakech. Orașul este aflat la granița cu muntele și deșertul și nu departe de Ocean. Celebra piață Jamaa El Fna, restaurantele care vă vor delecta papilele gustative și viața de noapte din acest oraș vă vor face experiența de neuitat.

Lisabona

Cu o temperatură plăcută între 22 și 26 ° C, Lisabona este un oraș de neratat în luna septembrie. Veți aprecia străzile vechi ale capitalei Portugaliei, precum și tramvaiele sale atipice, dar și priveliștea uluitoare la Oceanul Atlantic. La fața locului puteți gusta faimoasele bacalhau com natas. Acesta este un fel de mâncare pe bază de cod, cartofi și smântână. Apoi, terminați într-o notă dulce, cu un pasteis de nata.

Corsica

Dacă totuși doriți să vă bucurați de plaje și nisip fin în septembrie, Corsica, Insula Frumuseții, este o alegere înțeleaptă. Cultura corsicană, întrețesută cu influențe franceze și italiene, face ca acest loc să fie unic și, totodată, să se înscrie pe lista destinațiilor ideale pentru vacanță. Insula este binecuvântată cu o diversitate incredibilă de plaje și cu numeroase alte locuri sacre, fiind o bijuterie ce merită explorată. În spirit urban, Centrul Vechi din Ajaccio merită explorat pentru a descoperi farmecul istoric al labirintului de străzi înguste și întortocheate. Nu rata Catedrala Ajaccio, care datează din secolul al XVI-lea, unde Napoleon a fost botezat în anul 1771.

Santorini

Această insulă grecească situată din Marea Egee atrage anual milioane de turiști. Acest mic colț de paradis are un magnetism aparte grație plajelor sale sublime, dar și vieții sale de noapte pline de însuflețire. Peisajele din Santorini nu lasă pe nimeni indiferent, în special vulcanul Néa Kameni și izvoarele sale termale. Sunt multe oportunități de excursii și în jurul insulei, dar neapărat nu trebuie să uităm să privim apusul pe înălțimile satului Oia.

New York

Când condițiile pandemice o permit, New York este destinația ideală pentru o imersiune activă în oraș. În septembrie sărbătorile s-au încheiat deja, iar orașul american este din nou în plină desfășurare, în timp ce turiștii se pot bucura de un climat plăcut. Desfătați-vă de spectacolele de pe Broadway, minunea Times Square și Fifth Avenue, fără a uita să vă plimbați prin Central Park și să gustați celebrele pizza ale orașului.

Barcelona

Metropola catalană seduce prin moștenirea sa culturală și viața de noapte activă. În septembrie, veți fi, de asemenea, fermecați de climatul său blând, care va face posibile momente leneșe petrecute pe plajă. Sagrada Familia, Parcul Guell, La Rambla, sau Cartierul Gotic sunt unele dintre locuri ale orașului care nu trebuie ratate.

Montreal

Dacă nu sunteți un fan al temperaturilor sub zero grade, septembrie este cel mai bun moment pentru a vizita Canada și, în special, Montreal. Rămâne de văzut când frontierele se vor deschide în totalitate pentru turiști. Pe măsură ce se apropie toamna, copacii se colorează într-un roșu superb și soarele încă strălucește. Temperaturile sunt blânde, suficient pentru a te îmbia la plimbare. Între Le Mont Royal, strada Sainte-Catherine, parcul Jean Drapeau sau malurile Canalului Lachine, nu lipsesc activitățile în aer liber.

Roma

Temperaturile rămân plăcute în Roma pe tot parcursul lunii septembrie, cu o medie de 22 de grade. Puteți să vă plimbați prin oraș și să descoperiți opere și monumente de neratat, precum Capela Sixtină sau Fântâna Trevi. De asemenea, faceți-vă timp să vă plimbați pe străzile capitalei italiene și să beți o băutură în cartierul Trastevere, înainte de a gusta una dintre specialitățile culinare italienești.

Sevilla

Vara este încă bine înrădăcinată în Sevilia în luna septembrie. Descoperiți capitala Andaluziei bifând vizitele obligatorii ale atracțiilor orașului, precum Alcazar din Sevilla, Casa de Pilatos sau Giralda. Admirați orașul din vârful Metropol Parasol, un monument neobișnuit, construit în 2011, care arată ca o ciupercă. Pentru a încheia ziua, faceți o meritată pauză la Aire de Sevilla, băile termale situate într-o fostă casă de palat din secolul al XVI-lea, construită pe fundațiile uneia dintre ruinele romane din secolul I d.Hr.

Lanzarote

Această bijuterie din Insulele Canare este ideală pentru o vacanță în septembrie. Plajele și peisajele sale vulcanice amplasate în mijlocul Atlanticului oferă peisaje excepționale pentru iubitorii de natură. Descoperiți grădina cactușilor din Teguise, apoi luați drumul către Parcul Național Timanfaya, unul dintre cele mai frumoase situri naturale din Canare. Încercați, de asemenea, una dintre specialitățile locale din Lanzarote, cum ar fi cartofii, serviți cu mojo roșii sau verzi, sau patelles, o specialitate servită în cochilie și cu Majo verde.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite