Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Case de vedete. Cum arată casa actriței Jessica Alba

Cum arată casa actriței Jessica Alba/ Captură video: Architectural Digest
Cum arată casa actriței Jessica Alba/ Captură video: Architectural Digest

În ianuarie 2019, Jessica Alba, actrița și cofondatoare a megababrand-ului ecologic The Honest Co., a organizat o petrecere de 40 de ani pentru soțul ei, Cash Warren, producător și cofondator al brandului de lifestyle Pair of Thieves.

De-a lungul celor 30 de ani, ea organiza o petrecere de pijama peste cap în fiecare an, explozii care ar include bere pong, Twister, șarade și chiar o aruncare de porumb. Dar în acest an, pentru că s-au mutat recent într-o casă cocoțată pe marginea unui canion pitoresc, cu frunze în Los Angeles, ea a decis să combine ziua de naștere cu o încălzire a casei. Și după ce curtea lor frumoasă, nouă și extinsă, o zonă fierbinte în această parte a orașului, a fost sfâșiată de corturi, baruri și tozari sălbatici de porumb la extravaganță, ea a decis să renunțe la tradiție.

Cum arată casa actriței Jessica Alba/ Captură video: Architectural Digest
Cum arată casa actriței Jessica Alba/ Captură video: Architectural Digest

Alba și Warren s-au cunoscut pe platourile de filmare ale Fantastic Four, în 2004. S-au căsătorit și au avut prima lor fiică, Honor, în 2008. O a doua fiică, Haven, a sosit în 2011, iar fiul Hayes a fost născut în ajunul Anului nou 2017. Cuplul, care locuia într-o casă aflată chiar pe stradă în ultimul deceniu, începuse deja să caute una nouă, cu mai mult spațiu, iar o curte mare era pe lista de dorințe. „Ne-am dorit un loc unde să ne vedem copiii cum se joacă și cresc”, spune Alba, potrivit Architectural Digest.

Citește și: Case de vedete. Cum arată casa actriței Nina Dobrev

Au găsit-o chiar din prima zi a căutării lor. Nu a fost listat oficial, pentru că vânzătorii au vrut să-l pună în scenă primul, dar Alba l-a șocat pe agentul ei imobiliar să o obțină în acea după-amiază. „M-am gândit, am imaginație și știu ce vreau. Am intrat și am știut în 20 minute, chiar dacă [stilul proprietarilor anteriori] nu era vibe-ul nostru, era exact ceea ce căutam”, potrivit Architectural Digest.

Cum arată casa actriței Jessica Alba/ Captură video: Architectural Digest
Cum arată casa actriței Jessica Alba/ Captură video: Architectural Digest

„Vibe-ul” cuplului are două pietre de încercare. Mama lui Warren locuiește în Provence, iar una dintre panourile Pinterest ale lui Alba este plină de poze cu case din mediul rural francez și apartamente din Paris. A doua este casa lui Ellen DeGeneres și Portia de Rossi din Beverly Hills. Ne-ar fi dus la petreceri de sărbători, iar noi am pleca și ne-am spus unul altuia: „Casa lor este atât de bolnavă!” Când Alba a închis această proprietate, ea i-a solicitat lui DeGeneres o introducere la designerii ei, echipa mamă-fiu Kathleen și Tommy Clements.

„Este ușor de înțeles de ce Jess este o femeie de afaceri de succes”, spune Tommy. „Este organizată, hiperconcentrată și superdecisivă, nu există nicio oscilație. Clementses au părăsit întâlnirile săptămânale cu clienții, cu întreaga listă de sarcini bifată. În descrierea stilului lui Alba, Tommy notează că a fost întotdeauna atrasă de materiale organice, fibre și țesături naturale, texturi de cânepă și lemn recuperat, „ceea ce nu a venit tocmai ca o surpriză, deoarece compania ei se bazează în întregime pe produse gândite, sigure”. Pe de altă parte, Kathleen glumește că preocuparea majoră a lui Warren a fost „unde urma să se pună coșul de baschet? A fost o problemă foarte mare și a fost foarte specifică”, potrivit Architectural Digest.

Citește și: Case de vedete. Cum arată casa Serenei Williams

În cele din urmă, renovarea a durat 18 luni și mai mult decât vopsea nouă. Pentru a crea o zonă familială mai fluidă, cei patru au modificat planul inițial de la parter, deschizând fosta cameră de familie până la bucătărie. În acest proces, au eliminat o bară pentru a obține material pătrat și pentru a crea mai mult spațiu de stocare. („nu am vrut să văd toate lucrurile astea, mașină de cafea, cuptor cu prăjitor de pâine, blender murdar, toată ziua”, spune Alba.) Și au aruncat în aer partea din spate a casei și au instalat un perete de sticlă pliabil care a deschis spațiul pentru o priveliște incredibilă.

La început, Alba și Warren s-au prefăcut că nu vor obstrucționa această perspectivă. Dar când copiii unor prieteni,  producătorul de film Jamie Patricof și soția sa, Kelly Sawyer Patricof, cofondatorul Baby2Baby, o organizație caritabilă susținută de Alba, au depășit setul de piese, Alba și Warren au acceptat. O femeie de afaceri bună știe o afacere atunci când vede una. Acum, stând chiar dincolo de piscină, înseamnă că aceasta este o casă cu adevărat prietenoasă pentru familie. „Este dulce să ai ceva care este purtat și a fost iubit deja de copii”, spune Alba, potrivit Architectural Digest.

De asemenea, lui Alba îi plăcea să vâneze ceea ce îi plăcea. Pentru a actualiza băile, a mers la RH („nu am o înțelegere cu ei, cred doar că lucrurile lor sunt super drăguțe”) și a găsit gama de bucătărie prin cercetarea internetului („am visat la o astfel de sobă toată viața mea”).

Citește și: Case de vedete. Cum arată casa actriței din „Friends”, Jennifer Aniston

„Jess nu a simțit nevoia de a cheltui bani de care nu avea nevoie”, spune Tommy Clements. „Nu este genul de persoană care să cheltuie de dragul cheltuielilor. Ea vede prin astfel de lucruri”. Într-adevăr, Alba este deosebit de mândră de pardoseala din spălătorie, pe care a găsit-o într-un magazin de îmbunătățire a locuinței. „Cineva ne-a citat o opțiune de 70.000 de dolari și m-am gândit că trebuie să fie ceva mai bun de atât! ea explică. „Așa că am pus mâna pe pardoseala italiană vintage și am mers și am vorbit cu noul meu prieten de la Lowe’s”, potrivit Architectural Digest.

Te-ar putea interesa și