ADVERTISEMENT

Cum îți îngrijești tenul toamna. Schimbările pe care trebuie să le introduci în rutina ta în zilele reci

Cum îți îngrijești tenul toamna/ Freepik
Cum îți îngrijești tenul toamna/ Freepik

În modalitatea în care îți reînnoiești garderoba, așa e nevoie să îți oferi și și un refresh, în cele ale rutinei de înfrumusețare, cu fiecare sezon al anului. Odată cu trecerea anotimpului cald, intrarea în contact cu un grad ridicat de umiditate și expunerea la soare, într-o măsură destul de accentuată, își spune cuvântul și sosește momentul unei schimbări de rutină. Este aceea în care ne adaptăm noilor reguli ale toamnei.

Cu cât umiditatea scade, iar vremea rece se apropie, e nevoie, ca și noi, să ne schimbăm acest ritual de îngrijire a tenului.

De ce e nevoie să facem acest pas?

Cum pe timp de primăvară și de vară facem unele schimbări în produsele noastre de îngrijire, folosind niște soluții mai ușoare, cu un conținut mai ridicat de apă, mai reduse din punct de vedere al uleiurilor, toamna este perioada în care e bine să ne întoarcem la produsele de îngrijire adaptate vremii reci.

Pentru a fi totul mai ușor de înțeles și de interpretat, există anumite trucuri și produse, care ne ajută, mai ales, pe timp de toamnă și iarnă, și ne fac să ne simțim mai bine cu pielea noastră și cu noi înșine. Printre aceste secrete, le voi dezvălui pe cele, pe care, eu le consider a fi vitale pentru noi, femeile.

Nu vă opriți din a vă exfolia tenul. Prin acest proces de exfoliere, celulele moarte de la nivelul tenului și cel al corpului vor fi înlăturate. Pe timp de vară, ne putem confrunta cu arsuri solare, cu o piele bronzată sau chiar deshidratată, iar acest lucru duce la un aspect mai tern al pielii. Mai mult, porii sunt mult mai încărcați, pe timp de vară, cantitatea de sebum fiind una mai mare. Se poate iniția procesul prin exfolierea corpului, în cadrul dușului, îndepărtându-se astfel, pielea moartă. Pentru rezistența unui bronz mai îndelungat, se poate folosi un exfoliant mai delicat.

Tenul se recomandă a se exfolia o dată sau de două ori pe săptămână, iar pe perioada anotimpurilor reci, este indicat a se folosi și un scrub care să hidrateze pielea. Totodată, tenul nostru are nevoie și de hidratare. Fie că este vorba de un ten gras, uscat sau normal, acesta are nevoie de o hidratare intensă. De recomandat, să se hidrateze pielea într-o măsură mult mai ridicată ca și până acum.

Din cauza expunerii foarte mari la soare și la stresul oxidativ, iar, mai apoi, pe timp de iarnă, la un grad ridicat de frig, vânt și umiditate, pielea ajunge să se deshidrateze, să fie predispusă uscării și senzației de usturime, fapt pentru care, această hidratare e asemenea unei pături de protecție.

În funcție de tenul fiecăruia dintre noi, puteți opta pentru anumite loțiuni hidratante, bogate din punct de vedere al conținutului de apă, sau pentru niște produse cu un conținut mai echilibrat de apă, asta în cazul tenului mai sensibil.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite