Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua internațională verișorilor. Este momentul pentru a reaprinde relația dintre tine și vărul tău

Ziua internațională verișorilor/ Pexels
Ziua internațională verișorilor/ Pexels

Îți mai amintești acele momente din casa bunicilor, când întreaga familie s-a reunit și te-ai distrat de minune cu vărul tău? Mulți am crescut alături de verișorii noștri, fiind împreună în timpul vacanțelor de vara și de iarnă și considerându-i cei mai buni prieteni. Însă după ce anii au trecut, iar viața noastră s-a schimbat, am devenit niște adulți responsabili, și timpul cu ei s-a diminuat. Iar pentru că la un moment dat am văzut în verișorii noștri un prieten adevărat, a apărut Ziua internațională a verișorilor.

Ziua internațională verișorilor. Istoria acestei zile

Originea acestei sărbători neoficiale este necunoscută. Motivul existenței sale este clar: este momentul anului pentru a reaprinde relația cu verișorii și a restabili aceste legături frumoase și puternice din copilărie. Oriunde v-ați afla de Ziua Verișorilor, alocați-vă un minut sau două și sunați-vă verișorii pentru a-i saluta. Cu siguranță vor avea o zi mult mai bună!

Citește și: Ziua Internațională a Prieteniei, îi prețuim astăzi pe cei care ne sunt aproape. „Un prieten este o persoană care ştie totul despre tine şi încă te iubeşte”

Această zi a fost creată pentru a ne aminti că relațiile pe care le avem cu verișorii noștri sunt pe viață. Adesea primele prietenii din viața noastră sunt cu verișorii noștri, iar o astfel de prieteni nu se poate uita atât de ușor. Indiferent dacă ai crescut sau nu vărul tău sau poate l-ai văzut doar ocazional, cu siguranță ai împărtășit de-a lungul timpului amintiri prin mătușile și unchii tăi. Momentele de întregire a familiei, atunci când veneau și ei, era cel mai frumos momente, verișorii fiind singurul aliat în copilărie, mai ales atunci când existau neînțelegeri cu frații.

Termenul de „văr” se referă la un văr primar, adică la o rudă foarte apropiată din arborele genealogic. Cu toate acestea, multe familii îi consideră foarte apropiați și pe acei verișori de gradul II sau III.

Cum sărbătorim Ziua Internațională a Verișorilor

Pentru a sărbători Ziua Verișorilor așa cum trebuie, arată-le verilor tăi cât de mult înseamnă ei pentru tine! Cel mai indicat ar fi chiar să petreceți ziua împreună și să depănați amintiri din copilărie. Ați putea să faceți toate acele lucruri pe care vi le doreați atunci când erați mici, însă vârsta vă împiedica să vă îndepliniți visurile.

Dacă locuieși departe de verișorii tăi, ai putea să-i trimiți un mesaj prin care să-i arați să te gândești la el sau poate să-l suni să staiți la o cafea virtuală împreună. Lasă-ți imaginația să curgă și fă în așa fel încât să vă bucurați împreună de această zi!

Citește și: Cere-ți scuze, astăzi este Ziua Internațională a Iertării. Iertarea – sentimentul cel mai vindecător dintre toate, cadoul pe care ni-l oferim nouă înșine

De asemenea, o altă modalitate amuzantă prin care să onorați Ziua Internațională a Verișorilor este să urmăriți serialul ”The Fresh Prince of Bel-Air”. Această producție este considerată una dintre cele mai faimoase emisiuni care se concentrează pe relația dintre veri. Dacă nu ai auzit până acum de aceste serial, deși pot spune că ar fi surprinzător, trebuie să știi celebrul actor Will Smith s-a făcut remarcat în anii 1990, atunci când show-ul se difuza la NBC. Povestea este despre un tânăr care se mută cu unchiul, mătușa și verii lui și cu siguranță vei avea parte de multe râsete de parcurusul serialului.

Acestea sunt doar câteva idei pentru Ziua Internațională a Verișorilor. Orice ai face, asigură-te că este distractiv! Indiferent dacă verișorii tăi locuiesc în apropiere sau în depărtare, te poți bucura totuși de un râs și un zâmbet cu ei pe această dată!

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite