Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Pizzei. Istoria celui mai îndrăgit fel de mâncare din lume

Ziua Internațională a Pizzei. Istoria celui mai îndrăgit fel de mâncare din lume/ Pixabay
Ziua Internațională a Pizzei. Istoria celui mai îndrăgit fel de mâncare din lume/ Pixabay

Ziua Națională a Pizzei este momentul perfect pentru a obține acel joc de mâncat pizza! Da, este absolut adevărat! O zi întreagă, 24 de ore fericite și delicioase, dedicate în special sărbătoririi acestui fel de mâncare delicios, fără de care aproape nimeni nu se poate lipsi.

De la începutul modest al sosului pe pâine plat până la ofertele gastronomice de astăzi, pizza a capturat inimile și stomacul oamenilor din întreaga lume. Vă place pizza italiană Margherita? Îți place brânza tradițională americană și piperul? Te simți mai aventuros și trebuie să arăți asta într-o selecție unică de topping-uri de pizza? Acum este momentul să arătăm lumii ce este cu adevărat mâncatul pizzei!

Cine se numără printre iubitorii de pepperoni? Sau, cine preferă pizza simplă, doar cu brânză și roșii? Poate că există cineva căruia îi place să experimenteze cu topping-uri diferite, mai unice? Există multe dispute cu privire la cea mai bună pizza, principalul argument fiind dacă ananasul aparține unei pizza sau nu. Indiferent de preferințele fiecăruia, există un lucru cu care aproape toată lumea poate fi de acord: Pizza este una dintre cele mai bune invenții culinare din jur, potrivit Dayoftheyear.

Citește și: O tânără de doar 21 de ani a murit, după ce un medic i-a spus că nu are de ce să-și facă griji. Femeia suferea de Sarcomul Ewing

În afară de a afla ce topping-uri să aibă pizza, este, de asemenea, necesar să se ia decizia cu privire la ce tip de crustă să meargă pentru această mâncare. Există, de asemenea, cruste groase și subțiri, precum și pizza cu cruste umplute. Opțiunile sunt practic nelimitate! Acum este momentul să aflăm mai multe despre Ziua Națională a Pizza.

Istoria zilei internaționale a Pizzei

Deși este imposibil de știut cu certitudine, unii oameni ar putea spune că Ziua Națională a Pizza a început în secolul 10, în Napoli, Italia. În acest moment, înregistrările arată pentru prima dată prezența a ceea ce a devenit acum pizza modernă. A început ca o simplă pâine plată răspândită cu sos și presărată cu brânză. Este posibil ca primii oameni care au făcut acest lucru ca o gustare creativă pentru familiile lor să nu aibă nici o idee despre senzația că au conceput și ce va deveni, potrivit Dayoftheyear.

Această zi se sărbătorește pe data de 9 februarie a fiecărui an. Pizza și-a pus amprenta în America, în anul 1905. În New York City, o pizzerie numită Lombardi’s a creat scânteia care va lumina inimile din întreaga țară de atunci până acum, și fără nici un scop imaginabil în vedere. 1905 a fost anul în care Lombardi a primit prima licență mercantilă pentru a face pizza emisă chiar în Statele Unite. Uimitor, Lombardi este încă în afaceri! Pentru cei care doresc să guste prima pizza adevărată, care a lovit țărmurile americane, mergeți la Little Italy în Manhattan și verificați-le, potrivit Dayoftheyear.

Citește și: MDMA și ciupercile magice, legalizate în scop medicinal în Australia. Drogurile fuseseră interzise timp de zeci de ani

Se estimează că prima zi Națională de Pizza a început probabil ceva timp la începutul anilor 2000, și ori de câte ori a început, acum merită să fie sărbătorită în fiecare an!

Cum să celebrezi această zi internațională a pizzei?

Este cu adevărat necesar să dăm instrucțiuni despre cum să sărbătorim această zi minunată? Chiar și așa, pentru cei care caută sugestii, iată doar câteva idei pentru a începe să vă bucurați de aceste idei creative. Aceasta este o modalitate foarte bună de a fi inspirat, cu următoarele idei pentru a încerca pe cont propriu sau cu familia și prietenii:

Bucurați-vă de o felie (sau mai multe felii!) Sau pizza

Ce ar putea fi mai frumos decât să te bucuri de o felie simplă, dar delicioasă de pizza? Acest disc rotund a devenit un fel de mâncare care este adorată în întreaga lume, de la fondarea sa în Italia până la războiul dintre pizza în stil New York, Chicago și peste tot între ele. Există pizza stil Detroit, pizza napolitană, pizza greacă, pizza siciliană, pizza California și multe altele. Singura dificultate într-o zi ca astăzi este să decizi ce fel de topping să pui deasupra.

Participă la Ziua Națională a Pizza

În toată SUA și în alte locuri din lume, locurile de pizza vor găzdui diverse evenimente și activități în onoarea Zilei Naționale a Pizza. Verificați ce se întâmplă într-un local de pizza sau realizați o zi (sau weekend!) și mergeți într-o excursie într-un oraș nou. Tipurile de evenimente organizate de localurile de pizza, cu ocazia Zilei Naționale a Pizzei pot include tăierea pizzei speciale gourmet sau opțiuni limitate de topping-uri. Căutați restaurante care oferă oferte speciale, reduceri, Bogos (Cumpărați unul obțineți altul), coduri promoționale și pachete de masă.

Citește și: VIDEO Tsunami produs după cutremurul din Turcia. Valurile uriașe care au măturat o regiune de coastă

Programele locale de știri aduc adesea un omagiu Zilei Naționale a Pizza prin includerea unor spoturi media în care sunt făcute sau prezentate pizza. Căutați evenimente de asociere a pizzei și a berii artizanale la pub-uri și restaurante.

Organizează o petrecere cu pizza

O altă modalitate distractivă de a sărbători Ziua Națională a Pizza este de a avea o petrecere cu pizza pentru prieteni și vecini. De ce să nu-i adunăm pe cei dragi și să comandăm pizza preferată? La urma urmei, ce ar putea fi mai bun decât o mâncare bună și o companie bună? Păstrați lucrurile la cheie și vizionați unele filme împreună sau alegeți să redați melodiile și să dansați toată noaptea.

Te-ar putea interesa și