Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Culorii Roz. Cum a apărut această sărbătoare și care este motivul din spatele ei

Ziua Internațională a Culorii Roz. Cum a apărut această sărbătoare și care este motivul din spatele ei / Pexels
Ziua Internațională a Culorii Roz. Cum a apărut această sărbătoare și care este motivul din spatele ei / Pexels

Bullying-ul este o problemă tot mai mare în era contemporană și, în fiecare an, oamenii aud de tot mai multe incidente care vin cu privire la bullying în școlile de pretutindeni. Și, deși, este cu siguranță o problemă în școli, bullying-ul nu se oprește aici. Se extinde în lumea din afara școlii și chiar în lumea virtuală a internetului, unde tinerii au creat o lume a lor.

Bullying-ul este imprevizibil și nu tinde să urmeze nici un fel de rimă sau motiv. Este doar exercitarea puterii asupra celor care sunt mai slabi sau care se remarcă ca fiind neobișnuiți. Ziua Internațională a culorii roz este o zi dedicată bătăilor și ruperii ciclului, care creează și perpetuează acest comportament dăunător în interiorul și în afara școlilor.

Istoria zilei Internaționale a culorii roz

Ziua Internațională a culorii roz (numită și Ziua cămășilor roz) a fost înființată în anul 2007, în Nova Scotia, Canada. S-a întâmplat după ce doi elevi, David Shepherd și Travis Price, au văzut că, unul dintre colegii lor de la Liceul rural Central Kings a fost agresat pentru niciun alt motiv decât că, acel elev purta o cămașă roz în prima zi de școală. Din cauza asocierii culorii roz cu lucruri feminine, acest băiat de clasa a 9-a a fost hărțuit, pentru că, a ales să poarte această culoare. Dar cei doi colegi de clasă nu aveau de gând să-i lase pe bătăuși să câștige, potrivit Dayoftheyear.

Într-o lovitură de strălucire, cei doi s-au întâlnit și au decis să arate sprijin pentru elev și să ia o poziție împotriva agresiunii, prin a determina pe toată lumea de la școala lor să poarte o cămașă roz a doua zi. De fapt, cei doi băieți au fost atât de dedicați, încât, au mers la un magazin de reduceri și au cumpărat o grămadă de cămăși roz pentru a le da tuturor celor care nu aveau deja una. Ziua Internațională a culorii roz a fost creată pentru a elimina toate intimidările, pentru a răspândi înțelegerea și este un concept care se răspândește în întreaga lume.

Citește și: Un pod realizat exclusiv din iarbă este refăcut de la zero în fiecare an. Este țesut manual de 600 de ani

Ceea ce a început într-un mic colț al Canadei a devenit un eveniment mondial. Ziua a fost, de asemenea, asociată cu Ziua anti-bullying, o altă zi în care ideea este de a sta în picioare pentru alții și de a purta culoarea roz. În timp ce Organizația Națiunilor Unite a făcut o declarație că, acest lucru ar trebui să se întâmple pe 4 mai, oamenii din multe țări încă o sărbătoresc în data de 23 februarie a fiecărui an. Dar, asta înseamnă doar că, pot exista două oportunități diferite de a face o diferență și de a fi împotriva bullying-ului!

Cum să sărbătorim Ziua Internațională a culorii roz?

Să te îmbarci și să te conectezi în această zi este foarte ușor și totul începe cu a purta roz! Iată câteva idei pentru a sărbători această zi importantă:

Poartă ceva roz

Începeți ziua alegând o haină roz preferată și îmbrăcând-o, în special, pentru cei care sunt bărbați corpolenți. Fie că este vorba doar de un tricou roz, de o cămașă roz polo sau de un costum întreg realizat complet în roz, purtați-l! Ieșiți și luați o poziție împotriva bigotismului oriunde se găsește, asigurându-vă că, infractorii știu că apelurile lor nu vor rămâne fără răspuns.

Învățați-i pe copii despre bullying

Copiii mai educați și mai informați (și părinții!) despre bullying, cu atât vor fi mai bine echipați să răspundă și să se ridice, fie pentru ei înșiși, fie pentru altcineva care este ales. Au fost create mai multe organizații care oferă resurse pentru a ajuta la iluminarea și educarea familiilor cu privire la bullying, potrivit Dayoftheyear.

Citește și: Franța ia în considerare retragerea permiselor șoferilor care conduc după ce au consumat droguri

Ajutor într-o situație a bullying-ului

Aceasta nu este doar pentru Ziua Internațională a culorii roz, ci este o lecție de viață pentru fiecare zi. Cei care se întâmplă să vadă sau să asiste la cineva care este hărțuit sau batjocorit ar trebui să fie siguri că merg către ei și îi ajută. Nu-i lăsa să creadă că sunt singuri pe lume. Ziua Internațională a culorii roz este o zi în care ne opunem nedreptății hărțuirii și inegalității, în special minorităților și celor din comunitatea LGBTQ.

Cei care au fost vreodată hărțuiți în trecut, știu cât de important poate fi ca cineva să se ridice și să încerce să ofere sprijin. De Ziua Internațională a culorii roz, este posibil să vă ridicați pentru toată lumea cu o alegere simplă de garderobă.

Citește și: Pedeapsa primită de un american pentru că şi-a ajutat fiul să cumpere arma folosită într-un masacru

Răspândiți cuvântul despre Ziua Internațională a culorii roz

Din moment ce Ziua Internațională a culorii roz este încă un eveniment destul de recent și afectează copiii care nu știu încă despre asta, aceasta este o zi minunată pentru a spune tuturor despre aceste eforturi anti-bullying. Spune-le prietenilor despre Ziua Internațională a culorii roz în avans, și apoi, poți face planuri pentru ce să poarte și cum să onoreze ziua. Faceți un selfie sau o fotografie cu prietenii care poartă roz și împărtășiți-le pe diferite platforme de social media pentru a obține părerea tuturor, potrivit Dayoftheyear.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite