Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a bomboanelor. Cum să celebrezi cele mai iubite dulciuri din lume

Ziua Internațională a bomboanelor/ Pexels
Ziua Internațională a bomboanelor/ Pexels

Ziua Internațională a bomboanelor. Toate zilele sunt speciale și merită celebrate, însă unele aduc cu ele și un motiv în plus de sărbătoare. Chiar dacă vorbim de sărbători pe care le cunoaște toată lumea sau despre evenimente mai puțin cunoscute, orice zi a anului este momentul perfect pentru a te distra.

Istoria Zilei Internaționale a bomboanelor

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi. Cea mai populară sărbătoare a zilei este una dulce pentru că la 4 noiembrie în fiecare an este Ziua Internațională a bomboanelor (CandyDay). Ele ne atrag prin varietatea de culori, arome, dimensiuni şi forme, uneori amuzante.

La începutul secolului al XIII-lea, englezii au împrumutat un cuvânt de la francezi care, la rândul lor, l-au preluat de la cuvântul arab „Qandi”, care înseamnă „a fi făcut din zahăr”. Cu toate acestea, zahărul nu a fost întotdeauna uşor de găsit. Aşa că, în schimb, oamenii au făcut primele bomboane folosind miere pentru a acoperi nuci, fructe sau plante.

Citește și: Ziua Internațională a Sandwich-ului. Istoria celui mai rapid fel de mâncare

Iniţial o formă de medicament, bomboanele calmau sistemul digestiv sau alinau durerile de gât, dar în Evul Mediu, de pildă, nu dispuneau de ele decât cei bogați, fapt care a continuat chiar şi până în secolul al XVIII-lea, potrivit Agerpres.

În anii 1830, când revoluția industrială era în plină desfășurare, progresele tehnologice au permis ca bomboanele să fie accesibile nu doar celor bogați, apărând o nouă piaţă destinată în special copiilor.

Competiția pentru găsirea de noi modalități de a face cele mai bune bomboane continuă şi în prezent, companiile păstrându-şi cu înverșunare secretele dulciurilor.

Cum să sărbătorim Ziua Internațională a bomboanelor

O modalitate grozavă de a sărbători Ziua Internațională a bomboanelor este să petreci timpul cu familia sau cu prietenii, în care să faci bomboane făcute în casă. Dacă nu vă simțiți chiar atât de ambițioși, atunci mergeți și vizitați un magazin local și alegeți un sortiment de bomboane diferit de ce consumați în fiecare zi și consumați-l împreună.

O altă idee ar fi să mergi în vizită la bunicii tăi și să asculți poveștile lor despre bomboane. Acum, bomboanele se găsesc peste tot, într-o mulțime de sortimente, forme și culori, însă nu tot timpul a fost așa. Cu siguranță bunicii, și poate și părinții tăi, nu au avut atât de mult bomboane din care să aleagă.

Citește și: Ziua Internațională a Preparării Cinei de către Bărbați. Ziua în care femeile trebuie să fie răsfățate

Află ce consumau ei atunci și cu ce își îndulceau zilele și vezi dacă mai există pe piață aceste bomboane. Dacă ai noroc și mai găsești vreun sortiment, nu ezita să-l încerci. Te vei simți și mai conectat cu bunicii tăi.

O ultimă sugestie pe care o avem de Ziua Internațională a bomboanelor este să cumperi niște bomboane pentru cineva iubit. La urma urmei, nu este nimic mai bun decât să primești o surpriză de la cineva fără niciun motiv, nu-i așa? Aceasta este o modalitate grozavă de a face pe cineva drag ție să zâmbească și cu ce dacă nu cu cele mai iubite dulciuri din lume.

Te-ar putea interesa și