ADVERTISEMENT

Vladimir Putin, declarații șocante în timpul unei conferințe de presă. Președintele rus a apărut îmbujorat și vesel în timp ce transmite un mesaj înfiorător tinerilor

Vladimir Putin/ Facebook
Vladimir Putin/ Facebook

Vladimir Putin a făcut declarații șocante în timpul unei conferințe de presă care a avut loc în Kamceatka, o peninsulă din Rusia. Președintele Rusiei a oferit o lecție de geografie cel puțin interesantă și le-a transmis tinerilor ruși cel mai înfiorător mesaj.

Zilele trecute, Vladimir Putin a călătorit în peninsula Kamceatka unde s-a întâlnit cu un grup de tineri. În timpul discuției, președintele rus le-a spus acestora că Rusia, nu Japonia, este de fapt „Țara Soarelui Răsare”.

„În ceea ce-i privește pe vecinii noștri japonezii, Japonia este numită „Țara Soarelui Răsare” dar mai la est de Japonia este Kamceatka sau (Insula) Sahalin, iar și mai la est este Noua Zeelandă. Iar și mai la est de Noua Zeelandă este Ciukotka! Așadar strâmtoarea [Bering] are doar 60 de kilometri iar apoi vine continentul american. În acest sens Rusia este „Țara Soarelui Răsare””, a declarat liderul de la Kremlin.

Comentariile făcute de Vladimir Putin privind adevărata țară a „Soarelui Răsare” vin în contextul unor tensiuni fără precedent de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial între Moscova și Tokyo, ca urmare a faptului că Japonia s-a aliniat într-o mare măsură sancțiunilor decise de Occident împotriva economiei ruse.

De asemenea, Vladimir Putin le-a povestit tinerilor despre o presupusă discuție pe care ar fi avut-o cu ministrul rus al Educației Serghei Kravțov care i-ar fi zis că în teritoriile ucrainene ocupate de ruși copiii nici măcar nu știau că podul Crimeii există și credeau că este fals.

Citește și: Evenimentul care a avut loc în Rusia în august 2019. Sute de mii de oameni au fost evacuați

„Da!”, exclama Putin amuzat, înainte de a spune apoi că elevii ucraineni nu știau nici că Ucraina a făcut parte din Uniunea Sovietică.

În timpul discuției, Putin era îmbujorat și destul de vesel, iar tinerii au fost șocați atunci când președintele lor le dat următorul sfat: „Trebuie să trăiești pentru ceva pentru care să mori”.

Potrivit publicației Mirror, se estimează că 75.000 dintre oamenii săi și-au pierdut viața și au fost grav răniți în timpul războiului din Ucraina, deși cifrele nu sunt discutate public în Rusia.

Nu este prima dată când președintele Rus apare vesel în timpul conferințelor de presă. Săptămâna trecută, apărând din nou în fața unui grup de tineri uimiți, președintele Rus nu-și putea controla picioarele în timp ce chicotea.

Citește și: Adevăruri ireale despre Rusia. Iată 36 de lucruri pe care probabil nu le știai

Putin a fost acuzat în nenumărate rânduri de faptul că încerce să spele pe creier tinerii, cu viziunea sa alternativă asupra istoriei Rusiei, sugerând în același timp că Ucraina, țara unde a provocat un război sângeros, ar trebui să fie un teritoriu unit, sub controlul Moscovei.

Întrucât războiul nu dă semne de atenuare, dar Rusia continuă să piardă forță de muncă, președintele rus, Vladimir Putin, se străduiește să înlocuiască trupele pierdute cu putere proaspătă pentru armata sa. El a crescut deja vârsta minimă pentru recrutare și a apelat la deținuții din Rusia în încercarea de a mobiliza noi trupe.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite